Buren gaan tuin verhogen en ruimte onder schutting

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 25/07/2014 - 21:19
LaLuna

Buren gaan tuin verhogen en ruimte onder schutting

Dit jaar al 2 problemen mee gehad, maar oké, probleem nummer 3 :

Er is een nieuwe schutting geplaatst, mijn inziens te hoog, maar zij wilde graag dat het paste bij de rest van haar schuttingen.
Nu hebben we 20cm ruimte onder de schutting, en was ik een idee aan het bedenken, om het redelijk dicht te krijgen. Hebben jullie daar tips voor ?

Hier komt bij, dat zij haar tuin gaat laten betegelen, maar ze wilt dat het aansluit op de schutting. Met andere woorden : Haar tuin komt zo'n 20cm hoger te liggen. Ik gaf aan dat ze rekening moet houden met afwatering, maar dat vond ze niet zo interessant. Wat zal nu het gevolg worden voor mijn tuin die straks 20cm lager ligt dan die van haar ? En hoe kan ik dit nu het beste oplossen ?

Gr. LaLuna

vr, 25/07/2014 - 22:09
Mosmanneke

De goedkoopste oplossing is om de onderkant van de schutting op te vullen met betontegels. Die zijn breed genoeg om te voorkomen dat de grond van hen wegzakt (of wegspoelt!) naar jullie kant.

vr, 25/07/2014 - 23:51
LaLuna

Oké,.. dus gewoon aan de border tegels leggen en dan stapelen bedoel je ? ? Ik heb verder een hele natuurlijke tuin, onlangs aangelegd, dus ik had daar eigenlijk een border gemaakt voor bloemen.

vr, 25/07/2014 - 23:54
LaLuna

Maar ik mag hopen dat zij zelf sowieso een border gaan plaatsen langs de betegeling.. of is dat niet gebruikelijk ? Stel dat ik tegels daar neerleg, moeten die dan hoger komen dan de schutting en dus hoger dan hun grond ? Waar zou het water dan heen gaan lopen als het regent? Ik heb er echt weinig verstand van..

za, 26/07/2014 - 01:41
GreenConnection

Als de buren hun grond ophogen, dienen zij voor een afsluiting te zorgen, om te voorkomen dat het zand onder hun tegels wegspoelt. Ik zou voorlopig geen actie ondernemen en afwachten, hoe het uitpakt.

za, 26/07/2014 - 20:52
Mosmanneke

De buurvrouw gaf al aan dat ze de afwatering niet zo interessant vind. Dus zou ik de 20 cm verschil onder de schutting zoals gezegd opvullen met een rij gestapelde betontegels. Hoger hoeft niet. Als je het mooier (en duurder!) wil dan zijn er allerlei andere leukere stenen beschikbaar die je kunt stapelen. Als er een border komt aan jouw kant zullen de stenen waarschijnlijk veel minder of in het geheel niet zichtbaar zijn. Vandaar dat ik voor een snelle en goedkope betontegel zou kiezen. Je kunt natuurlijk ook even afwachten, zoals GC zegt, wat de buurvrouw verder van plan is.

zo, 27/07/2014 - 01:11
GreenConnection

De buurvrouw kan de afwatering dan wel niet interessant vinden, maar wacht maar tot haar opgehoogde straatje verzakt. Dan zal ze heus wel wat aan de situatie willen doen. Ik zou voorlopig geen kosten maken voor een situatie die niet door mezelf is ontstaan.

Onderwerp gesloten