Buxus en blauwe kiezels

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 20/10/2015 - 21:27
Duckman

Buxus en blauwe kiezels

Beste Ik wil in de voortuin wat bollen buxussen planten met daar rond boordstenen en wilde daarom van die blauwe kiezels erin doen nu vroeg ik met af hoe doet men de bemesting en de bekalking dan? Oplossen in een gieter en dan over de buxussen zelf gieten of best geen kiezels gebruiken want wilde dit doen om weinig onkruid te hebben vandaar deze vraag?
Alvast bedankt Duckman

zo, 25/10/2015 - 01:36
Caddy

Je kan een druppelslang bij de wortels van de buxusinfo-icon leggen of ingraven tot net onder het maaiveld. Deze heeft ook als voordeel dat je minder risico loopt om busxusziekte te verspreiden, doordat je buxus niet van boven af nat gemaakt wordt, als je de buxus water moet geven in de zomerperiode.
ook kun je bemesting aan je planten geven op deze manier. Als dit voor jou een goede methode kan zijn, wil ik je verder informeren, door jarenlang gebruik van druppelslang kan ik je goed adviseren.

ma, 26/10/2015 - 22:04
Ineke*

Dhr. Duckman heeft op een ander forum al uitgebreid antwoord gekregen, en is te beroerd om dat hier even te melden. (denk ik) Verkregen kennis delen is ook nog een optie hr. Duckman.

Onderwerp gesloten