Culterra of DCM

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 22/01/2011 - 22:41
irmandre

Culterra of DCM

Ik wil graag het verschil weten tussen Culterra en DCM. Welk produkt is beter en/of wat zijn de verdere verschillen?
Voor het starten met bodemverbetering ken ik DCM Vivimus universeel of Culterra 10+4+6 (groen).

In mei betrekken wij onze nieuwbouw woning. Aangezien het een woning is op voedingsarme grond, wil ik de grond vooraf goede bemesting geven. Wanneer de tuin gedraineerd wordt, wil ik gelijk bemesting aanbrengen, nu twijfel ik dus over Culterra of DCM.
De tuin laat ik een jaartje rusten om het onkruid te verwijderen en volgend voorjaar plant ik hem aan. Wij wonen in Zeeland en hebben (zware) kleigrond.
Wie kan mij advies geven?

za, 22/01/2011 - 23:02
birdwatcher

maakt niet uit is allebei geldklopperij, groenbemesters en mulchen werkt veel beter,en is veel goedkoper.
groet Dirk.

za, 22/01/2011 - 23:23
irmandre

Beste Birdwatcher,
Wat bedoel je dan met groenbemesters?
Mulchen is volgens mij de bodem bedekken met organisch materiaal. Aangezien we straks op een tuin van bouwgrond zitten, hebben we weinig om te mulchen, vandaar mijn vraag over een alternatief.

zo, 23/01/2011 - 10:20
tuinprins

Culterra en DCM Vivimus zijn 2 produkten die je niet met elkaar kunt vergelijken. Culterra is een MESTSTOF die je 1 of 2 keer per jaar aan je planten geeft terwijl DCM Vivimus een GRONDVERBETERAAR is die je toepast als je je tuin aanlegt of een plant in de grond zet.

Als je op zware klei zit dan verdient het zeker aanbeveling om een grondverbeteraar te gebruiken. Niet om de grond vruchtbaarder te maken (klei is van nature een zeer vruchtbare grondsoort) maar om de grond makkelijker te kunnen bewerken en de waterhuishouding te verbeteren. Nu weet ik niet hoe groot jouw tuin is maar DCM Vivimus is niet echt goedkoop dus als je veel grondverbeteraar nodig hebt kun je beter echte compost kopen. Als je dit 'los' (per kuub of aanhangwagen/vracht) koopt, ben je stukken goedkoper uit. Zorg wel dat je echte compost koopt en geen prutspul of champost en doe dit ook bij een bedrijf dat gecertificeerd is en een betrouwbare naam heeft. Vooral bij dit soort bedrijven zit er veel kaf tussen het koren.

Bij een nieuw gebouwd huis zie je vaak dat de grond helemaal verdicht is door het gebruik van zware machines. Belangrijk is dat die grond goed wordt losgemaakt. Dit kan met een minikraantje, diepwoeler of cultivator. Jij zou dit tegelijk kunnen doen met het inwerken van de compost.

Gegroet, de tuinprins

zo, 23/01/2011 - 14:07
irmandre

Beste Tuinprins,
Bedankt voor je heldere uitleg, hier kan ik wel wat mee.
Onder achtertuin is 18x15 mtr, dus een aardig stukje. DCM zal dan wat prijzig worden. Ik ga eens rondvragen voor compost.
Bedankt, groet Irma

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag