geluidsbuffer

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 17/05/2004 - 10:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

geluidsbuffer

voor een tuin langs een drukke straat kijken wij uit naar een goede geluidsbuffer. welke haag is daar het meest voor geschikt en hoe hoog/dik moet die best zijn. of zijn er andere ervaringen en/of tips. welke haag is er ook het vlugst groot?

di, 18/05/2004 - 01:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een haag die snel groeit is Ligustruminfo-icon, Voor geluid te temperen lijkt mij het best hoge grassen zoals Cortaderiainfo-icon, Miscanthusinfo-icon of bamboe

wo, 19/05/2004 - 22:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

grassen zijn minder geschikt omdat je ze in de lente moet afsnoeien en je dan een paar maand zit zonder afscherming, voor ze terug op volle hoogte zijn.

wo, 19/05/2004 - 23:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het hangt er een beetje van af hoeveel ruimte je hebt / er voor over hebt en hoe groot de geluidsoverlast is.

Als het heel erg is en je hebt veel ruimte dan zou je ook eens kunnen denken aan een (klene versie) van een levende geluidswal.

Recept (ongeveer)

Twee rijen met palen / staken in de grond van de gewenste hoogte. Afstand tussen de palen ca 60 centimeter. Afstand tussen de rijen 40-60 centimeter.

"Verse" Wilgetenen vlechten zodat je twee schermen hebt. De ruimte daartussen opvullen met grond.

De wilgetenen zullen gaan uitlopen en groeien.

Je krijgt zo een prima geluidsscherm (met veel jaarlijks snoeiwerk)

Maar dit lijkt mij alleen een oplossing als je veel ruimte en veel last hebt.

Groetjes

Willem

ma, 24/05/2004 - 02:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zelf heb ik een klein talud gemaakt over een lengte van +- 1,5 meter met een hoogte van 70cm en bovenop een taxushaag geplant, het geheel wordt op zijn plek gehouden middels een muurtje van 80 cm hoog (geplakt met stenenlijm). De totale hoogte is 1,65 m. Het talud heb ik beplant met allerlei kruipplanten en is thans na 3 jaar geheel begroeid. Het mooie is dat je geheel vrij zit zonder dat het een massief geheel is geworden. Wij hebben de muur in de vorm van een halve ellips gemaakt daar wij een ellipsvormig terras hebben maar je kan ook kiezen voor rechthoekig. Ik vind dit nog steeds het ei van columbus en je kan het net zo duur maken als je wilt, een taxushaag is wel duur maar je zou ook iets anders kunnen kiezen (beukenhaag, liguster etc). veel succes ermee Janet

Onderwerp gesloten