gras en kleigrond

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 31/08/2008 - 19:25
stimpy

gras en kleigrond

hey, vorige week zijn we verhuisd naar ons nieuw huis met een aangename oppervlakte voor een hof. (8 op 15) gelegen op het zuid-oosten. het is en nieuwe verkaveling dus alles ligt nog braak, vroeger waren het weilanden. graag had ik nog in het najaar gras kunnen zaaien, maar ik zit met een probleem. ik ben begonnen met spitten (op zich al een vrij zwaar karwij) maar nu heb ik gemerkt dat het vanaf een centimeter of 10/15 diep kleigrond is. dus ik ga me een ploeg moeten huren. maar nu is m'n vraag, is kleigrond eigenlijk geschikt voor een mooie gazon? of ga ik daar later problemen mee krijgen, qua groei van het gras of vochtigheid doordat het water niet goed weg geraakt?

zo, 31/08/2008 - 23:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als het vroeger weilanden waren, denk je niet, dat gras voor een gazon niet zou groeien?

ma, 01/09/2008 - 19:29
stimpy

ja natuurlijk wel, maar gazongras lijkt met toch net iets anders dan dat dat de koebeesten opeten

di, 02/09/2008 - 00:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is een ander mengsel, maar gras blijft gras. Op klei zullen planten wat langzamer aanslaan, maar eenmaal aan de groei, is er geen fijnere grond dan klei.(behalve dan het bewerken ervan!)

di, 02/09/2008 - 17:19
Hendrik Jan

Grond goed omspitten en dan frezen. Wat metselzand, bemeste tuinaarde en kleigrondverbeteraar (erg duur, maar werkt goed) door de grond frezen.

En een goede drainage (waarschijnlijk dicht onder het maaiveld) aanleggen is nu relatief gemakkelijk en naderhand een ramp. Vooral als de grond goed rul is door het frezen (wel een beetje diep, per gedeelte wat afgraven), kan je gemakkelijk een drainage aanleggen.

Onderwerp gesloten