Grond zakt de sloot in, welke planten?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 04/03/2012 - 14:59
Kimmiepimmie

Grond zakt de sloot in, welke planten?

Wij wonen langs een sloot en willen graag dat onze tuin niet steeds de sloot in zakt :-) We wonen op veengrond en langs de sloot groeien nu voornamelijk grassen en brandnetels. Is het mogelijk om in plaats daarvan mooie niet te hoge planten langs de sloot te planten als een soort schoeiing? De grond loopt een beetje schuin af naar de sloot.

zo, 04/03/2012 - 15:12
Mosmanneke

Riet, Gele Lis, Egelskop,Biessoorten, Kattestaart, Snoekkruid zijn enkele oeverplanten die me te binnen schieten, maar er zijn er natuurlijk veel meer.

zo, 04/03/2012 - 19:56
stefanhovenier

Dit is heel lastig maar ik zou niet voor riet gaan want dat worteld zich door en daarkomje niet makkelijk vanaf ik zou vooor een vasteplant gaan die sterk is mischien liripe muscaria? maar die houd niet echt tegen dit is meer voor de sier langs de sloot en alsje een afscheiding wilt dan kunje ook bijv een prunusinfo-icon lauroceracus dit is een hele sterke plant en neemt veel water het blijft moeilijk.maar neem een vaste plant

zo, 04/03/2012 - 20:18
RdB

Els wordt hier wel voor gebruikt. Als die te hoog wordt kun je hem eventueel ook kweken als knotboom.

Ruud

zo, 04/03/2012 - 21:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Stefanovic: liripe muscaria...beter Liriopeinfo-icon muscari, vindt je niet terug aan een slootkant, tenzij je grote planten zet en dan nog in enorme aantallen. Kostbare oplossing, die niet werkt.

ma, 05/03/2012 - 13:38
Kimmiepimmie

Wat leuk dat er zo snel is gereageerd!

Het moeten planten zijn die niet te hoog worden aangezien we een schitterend uitzicht over de weilanden hebben en ze de schaduw niet van de andere plantjes moeten wegvangen. Verder vroeg ik me af, of al deze suggesties ook op de zure veengrond kunnen?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag