Hele voortuin met grind?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 26/03/2005 - 21:49
merelj

Hele voortuin met grind?

Hallo,

Wij willen onze voortuin aanpakken en denken er aan om nu in de hele tuin (wit) grind te leggen. Is dit slim/handig of zijn er toch dingen die wij over het hoofd zien?

De voortuin ligt op het noorden en bestaat uit een soort "pijpelaar" van ongeveer 2.40 breed x 4.50 diep met aan elke kant een muur en daar aan een stuk van ongeveer 5 meter breed x 2 meter diep (het is dus een t-vorm). Om de tuin willen we een groenblijvende haag van ongeveer 1.50 meter hoog (of iets dergelijks met klimop). Her en der willen we wel een perkje met hortentia's en lavendel. Tegen de muren willen we "voegvriendelijke" klimplanten. Iemand suggesties?

Bedankt alvast!

za, 26/03/2005 - 23:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er bestaan matten van rubber of hard plastic met gaten. Deze leg je eerst neer, na het egaliseren van de grond. Strooi daar over het grind. Je zal zien dat het grind beter blijft liggen en niet zo snel weg zakt tijdens het lopen erover. De matten zijn nog niet zo lang in de handel, vraag daarna bij het tuincentrum. Succes.

zo, 27/03/2005 - 18:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

De vraag of dit slim is of niet hangt af van de vraag wat je wilt bereiken?

zo, 27/03/2005 - 22:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Jolanda,
Bedankt voor je tip! We zullen naar de matten op zoek gaan, klinkt als een onmisbaar onderdeel om het geheel makkelijk(er) beloopbaar te houden.

Hallo Willem,
Wat we ermee willen bereiken is dat we (hopen) een ruimtelijkere tuin te krijgen omdat het toch een soort pijpelaar is. We willen echter niet voor een onpraktische situatie komen te staan, met bijvoorbeeld een moeilijk toegankelijke voordeur.

Allebei in ieder geval bedankt voor je reactie!

zo, 27/03/2005 - 23:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb nog eens gekeken waar ik deze matten had gezien. In het nieuwe blad van bloemen en planten. Er zit een boekje bij met special terrassen. Hierin staat precies beschreven hoe aan te leggen en de matten heten kunststofprofielen. Succes.

za, 02/04/2005 - 21:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mja, die matten moeten niet persee!
Het belangrijkste is dat je een ondergrond van bouwpuin hebt voordat je de grind toevoegt.
Anders kom je vroeg of laat voor problemen te staan!

Voegvriendelijke klimplanten, de meeste klimplanten zijn voegvriendelijk, ze beschermen jouw muur tegen vocht.
Alleen als je klimplanten tegen een huis laat opgroeien, moet je opletten dat ze niet onder de dakpannen groeien=grote problemen!
Mss kan je dan de klimmende Hortensia gebruiken, aangezien je toch al Hortensia's in perkjes wil planten.
Blauwe Regen is ook heel mooi en door zijn zachte kleuren past hij heel mooi bij de Hortensia's en de Lavendel.
Maar Blauwe Regen moet je leiden met stevige rekken.
Lavendel zou ik kortbij de deur zetten omdat het muggen en vliegen weghoudt en telkens je het huis verlaat en betreedt, ruik je de heerlijke geur van de Lavendel.

Witte grind is nu niet meteen mijn favoriete kleur, maar dat is jullie keuze natuurlijk!
Ik zou opteren voor een warmere kleur.
Wit is redelijke steriel en in de zomer wordt dit nog eens benadrukt.

vr, 22/04/2005 - 11:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

de matten in kwestie heten voluit flowweb voor grindstabilisatie. het bestaat uit een geweven poly..(?). opengetrokken bedekken ze een opp. van 10 m². ze worden verankerd met ijzeren U-vormige pinnen in de grond en daarna opgevuld met je grind (5cm + 3 cm). de panelen dragen gemakkelijk tot 3 ton en kosten om en bij de 70 € per paneel. als professioneel kan je ze kopen bij montauban.be. véél succes.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag