hoe krijg ik mijn planten in de grond ?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 30/03/2005 - 10:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoe krijg ik mijn planten in de grond ?

Ik wil graag een strook tuin van +/- 30 m * 3 m aanleggen. Het ontwerp is klaar en ik heb ook reeds een prijsvraag rondgestuurd voor de planten / bomen / haag. Als ik echter alle planten tegelijkertijd laat leveren (zo 'n 500 stuks) vrees ik dat ik die niet op een weekend geplant krijg. Moet ik dus de levering opsplitsen ? Of kan ik de planten wel een dag of wat laten liggen (zodat ik er in de week na dit weekend 's avonds aan kan doorwerken). En is er een bepaalde volgorde waarmee ik rekening moet houden bij het aanplanten ?

do, 31/03/2005 - 01:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

De planten die je besteld hebt, worden geleverd in een soort gel, dat volgezogen is met water. Daarna worden ze met speciaal doek verpakt. Dit alles voorkomt dat de planten te snel uitdrogen. Te meer, omdat ze ook vervoert moeten worden. Je zou ook de bestelling in tweeen kunnen laten komen. Maar daar voor moet je bij het bedrijf zijn, waar jij de planten hebt besteld. Zorg dat het verpakkingsmatriaal voorzichtig wordt verwijderd en bekijk de plant goed. Planten die dood of geknakt zijn, apart zetten en later alles noteren. Bel het bedrijf op en vertel wat er aan de hand is met de beplanting. Men mag direkt komen kijken, als ze aan je verhaal twijfelen. Zo doe ik al enige tijd bestellingen bij een bedrijf en het gebeurt wel eens dat er wat mis is met de beplanting. Alles wordt genoteerd en je krijgt nieuwe beplanting opgestuurd. Laat de uitgepakte beplanting wel enige tijd in bv. een emmer zitten met water, zodat deze zich vol kan zuigen voor dat je hem beplant. Daarna even op de tekening kijken, een rijtje van beplanting neer zetten op de juiste plek op de aarde, beplanten en water geven.

di, 05/04/2005 - 00:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een levering opsplitsen is geen goed idee indien er vrachtkosten worden berekend. Laat dan alles in één keer komen.
Wat betreft de volgorde van planten: werk steeds van groot naar klein. Begin met de hagen, dan de bomen, vervolgens de heesters en dan de vaste planten en als laatste de bloembollen.
Planten met blote wortel of kluit plant je best als eerste. Is dit niet haalbaar, dan kan je de planten opkuilen: de planten met de wortels in een sleuf leggen en de grond terug aanvullen en zachtjes aandrukken. Planten in pot kunnen gerust boven de grond blijven staan mits ze op tijd water krijgen. Zo staan ze op de kwekerij immers ook.
Hendrik

di, 05/04/2005 - 00:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik laat ook altijd de planten in tweeen afleveren. Werkt heel goed en het is te overzien. Zo blijf je ook nog eens graven als er een heleboel planten komen. Nee wat dat betreft vindt ik in tweeen ook makkelijker.

do, 14/04/2005 - 20:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

you suck dude ik bedoel wie houd zich daar nu mee bezig gij zijt ge jonge

do, 14/04/2005 - 20:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

ha ha ha tuin aanleg ik opstel moeten schrijven en vind geen ********* dus ik zeg dit tegen jullie NATUURSTUUUUUTJES

Onderwerp gesloten