Hoe niveauverschil in berm wegwerken?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 30/09/2012 - 16:10
wolli

Hoe niveauverschil in berm wegwerken?

Achteraan onze tuin hebben wij een hoogteverschil van ong. 1,50 cm met onze achterbuur. Gedurende vele jaren stonden er allerlei beplantingen op, maar werd teveel snoeiwerk en niet overzichtig genoeg. Bedoeling is nu om die berm zoveel mogelijk weg te werken. Hoe pakken we dit aan? Door azobé platen te zetten, in taluds te werken en met welke materialen? Bovenaan de berm staat Ligustruminfo-icon die ik zou willen behouden daar het geen inkijk geeft. Zijn taluds in blauwe steen mooi? Mag ook niet te zwaar lijken want tuin is slechts 20 x 12m ong. Berm is 15 m lang.

Hoe niveauverschil in berm wegwerken?
zo, 30/09/2012 - 23:55
Mosmanneke

Groen vervangen door steen?Ik denk dat je daar spijt van gaat krijgen Wolli.

di, 02/10/2012 - 09:21
wolli

Goh, we krijgen die berm amper proper nu. In het begint natuurlijk wel, maar op lange termijn zijn die grassen en planten echt niet te overzien. Ik denk er nu aan om taluds te maken, een paar in blauwe steen, een paar met azobé platen en een taxusinfo-icon rijtje voor. Iemand nog ideëen?

di, 02/10/2012 - 18:16
Mosmanneke

Vogels, Egeltjes en andere dierlijke tuinbezoekers houden niet van 'proper'. Je zou ook voor een gulden middenweg kunnen kiezen. Als je toch zo graag met steen werkt zou je van heel dat talud een rotsachtig geheel kunnen maken waartussen allerlei plantjes of struiken een goed onderkomen vinden. Ik zie wel eens slootkantjes bij een huis waarvan de bewoners zwart plastic hebben gebruikt om het 'onkruid' geen kans te geven. Zulke mensen staan ver, heel ver, van de natuur. Sterker nog, ze zien de natuur als vijand! Voor een natuurliefhebber is een talud van steen of Azobé platen een gemiste kans om het natuurlijk leven een handje te helpen. En dan praat ik nog niet over de esthetische kant van het geheel.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag