iets te doen tegen doorgroei door schutting heen?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 24/10/2009 - 20:28
Dutcharjo

iets te doen tegen doorgroei door schutting heen?

Wij hebben de afgelopen 2 jaar onze tuin behoorlijk geruimd. Alle begroeiing is er nu uit om vervolgens de tuin zo te maken als wij hem willen hebben met wat groen in een aantal potten. Onze tuin is al niet zo groot, en we willen de ruimte die we hebben zo goed mogelijk gebruiken. Nu heeft de buurman klimop oid die tegen de schutting aan groeit, en er ook doorheen. Wij zitten hier absoluut niet op te wachten. Is hier iets aan te doen in de zin van een doek oid tussen de schutting delen te bevestigen zodat dit tegen gegaan wordt?

za, 24/10/2009 - 23:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Volgens mij kun je het beste consequent alle klimop-scheuten die door de schutting komen verwijderen door het af te knippen. Of beter nog: weg te trekken, daarmee verwijder je een langer stuk van de scheut.
Ik heb op die manier, bij mijn vorige huis, 10 jaar lang de klimop uit mijn tuin gehouden :-)

zo, 25/10/2009 - 01:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wegtrekken is geen optie. Daarmee trekt u bij te buren hele scheuten mee.
Netjes wegknippen is dus de enige manier.

Plantadvies

zo, 25/10/2009 - 11:47
rubo

In technische zin dit probleem oplossen zal met antiworteldoek niet gaan. Hederainfo-icon gaat overal doorheen en zoekt de kleinste gaatjes op. Dan blijft er maar een manier over en dat is de schutting betimmeren met betonplex o.i.d. maar mooi is dit niet.
Alle doorgroeiende takken afknippen is ook geen optie omdat je dan bezig blijft. Zowel qua arbeid als aan de ergernis.
Je zegt dat je een kleine tuin hebt. De kleinst mogelijke afscheiding is dan een schutting. Waarom niet accepteren dat er ook Hedera doorheen groeit. Het is wintergroen, geen last van ziekten en neemt nauwelijks ruimte in. Bekijk deze optie ook eens.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag