Inkijk flat driehoog achter: snelgroeiende bomen?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 08/06/2008 - 20:36
Lalie

Inkijk flat driehoog achter: snelgroeiende bomen?

Wij wonen in een huis met een tuin van 20m diep. Achter onze tuin staat een flat van drie hoog. Ik schat in dat we tot 5m hoog iets neer moeten zetten om inkijk tegen te gaan.
Ik dacht al aan dakplatanen, maar deze hebben in de winter bladuitval. Naaldbomen spreken ons niet aan.
Hebben jullie ideeen? We zoeken iets wat snelgroeiend is, zodat we geen 5 jaar moeten wachten...

Groet, Lalie

zo, 08/06/2008 - 20:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een boom tot 5 meter laten groeien binnen een paar jaar is bijna onmogelijk, en dat geld zeker voor bomen, die hun blad moeten houden. Je ontkomt in dat geval niet zonder naaldbomen/conferen. Bovendien is het nu geen planttijd, dus je zult moeten wachten tot het najaar.

Ga eens zitten op de plek, waar je het meest vertoeft in de tuin en vrij wilt zijn. Trek een denkbeeldige lijn richting flats en dan zal blijken dat je met een goed geplaatste boom veel kunt bereiken. Die hoeft dan ook geen 5 meter te worden. Zit je daar in de winter niet, dan mag de boom best blad verliezen. Soms kan een boom dichtbij huis meer verbergen, dan achterin de tuin. Dakplatanen geven alleen horizontaal bescherming. Een leuke Prunusinfo-icon of een mooie sering groeien ook best snel uit.

wo, 11/06/2008 - 17:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb nog een 12m hoge naaldboom in de voortuin, die mag je zo komen ophalen!

zo, 06/07/2008 - 23:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wel leuk, een boom van 12 meter verplanten. Bomen die snel groeien zijn elzen, wilgen, populieren en ook platanen. Let wel op, dit zijn zeer wilde groeiers en niet geschikt voor in kleinere tuien.
Je kunt natuurlijk ook een leiplataan planten. Deze kan je in principe zo hoog leiden als je zelf wil.

Onderwerp gesloten