Jullie hulp nodig

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 23/05/2008 - 16:35
Union

Jullie hulp nodig

Bij mijn nieuwe tuin aanleg stuit ik op het volgende probleem. Achter de schuur wilde ik een border maken, echter stuit ik op dikke betonnen stenen/ platen van 10 cm dik, de grootte weet ik niet omdat ik alleen een begin kan vinden, het einde nog niet. Ik zie daarom ook niet hoe we dit dan ook ooit de grond uit krijgen.
De platen liggen op 15 cm diepte, en de border wilde ik zo'n 30 cm hoog maken. De wortels zullen dus 45 cm diep de grond in kunnen. Is dit realistisch voor vaste planten en hortensia's? Of gaan ze dan na jaren dood omdat er te weinig ruimte voor de wortels is?
Ik heb al zitten denken aan andere alternatieven, gras of tegels laten is natuurlijk het makkelijkst Maar moet toch ergens ook planten poten. Links langs de schutting, hoe het nu is, gaat wel, maar ik heb nu echt zo'n banen idee, wat de tuin alleen langer maakt maar niet breder.
Hebben jullie ideeen?
https://tinyurl.com/yyo8c6ux
https://tinyurl.com/y2f8js45

vr, 23/05/2008 - 18:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Op een betonvloer kun je hooguit wat rotsplantjes planten. De meeste vaste planten zullen toch dieper willen wortelen, om over vochtminnende hortensia's maar niet te spreken. Ik zou toch eerst eens die grondplaten opgraven om te overzien, waar ze liggen en of ze toch niet te verwijderen zijn. Als je er niets aan doet, blijft het jaren een probleem en ergernis.

Het plekje achter de schuur is mi. een mooi punt voor een terras; het breekt de lange tuin ook nog, en het lijkt mij er ook nog zonnig.

za, 24/05/2008 - 21:40
Union

Je hebt helemaal gelijk Greenconnection. Dat was ook mijn eerste gedachte, eruit met die dingen. Maar omdat ook veel planten oa hortensia's ook in pot gehouden worden, vroeg ik me af of het op die manier makkelijk op te lossen is.
Ik ben vandaag gaan graven en op alle plekken achter de schuur waar nu de stoeptegels liggen, ligt dus beton. Het zijn helaas geen stukjes, maar een groot geheel. Breken met iets lukt niet. Lijkt me meer iets van fundering of zo.

zo, 25/05/2008 - 01:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mogelijk heeft daar dan vroeger een schuur gestaan, oid.
In bakken kun je natuurlijk wel hortensia's zetten, tenzij de plek te zonnig is. Een hortensia staat liever in de halfschaduw; zeker ook ivm. uitdrogen. Dat is eventueel op te lossen door een pergola te plaatsen, waarvan je de klimplanten naast de betonvloer zet. Een pergola breekt ook de lengte van de tuin.

di, 27/05/2008 - 12:25
Union

bedankt Greenconnection

vr, 30/05/2008 - 18:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Misschien kun je bij de gemeente informeren of zij iets weten over een bouwwerk dat er vroeger gestaan heeft.
Zo ja dan kunnen ze ook vertellen wat er in de grond zit want daarvan zijn dan tekeningen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag