(kleine) Japanse tuin

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 23/03/2019 - 16:10
LexL

(kleine) Japanse tuin

Dag iedereen,

Ik en mijn vader zijn van plan in onze tuin een stuk van 500 cm op 275 cm om te bouwen naar een Japanse tuin. Ik zou een tekening maken zodat jullie mijn idee zouden kunnen zien, maar ben deze woensdag aan mijn schouder geopereerd(bot transplantatie). Dus dat gaat niet en zal ik het moeten proberen te typen! :P Dus het is een rechthoekig stuk grond waar ik al uit ben is: 1. Ik wil een vijver (Met natuurlijk filter) 2. Natuurlijk wil ik er zoveel mogelijk planten 3. Een pad met stapstenen (alleen weet ik niet hoe ik het zou leggen in een boog startend van het terras en terugkomend in het terras; of beginnend op het terras en uitkomend op een deel van het gras.) 4. Rond de vijver ga ik 3 natuurlijke stenen zetten met daar mijn Bonsaï op. 5. Ook bij de vijver ga ik een bamboe fontein zetten 6. Deze planten gaan er al zeker komen: Lampionplanten, Japanse sierkers (Royal burgundy), Hostainfo-icon & Camelia 7. Ook wil ik een Torii poort zetten

Mijn vragen aan jullie zien of jullie eventueel hierover ideeën hebben:

1. Wat is een goede manier om een natuurlijk filter te maken? 2. Hoe zouden jullie het pad aanleggen? 3. Welke Japanse planten denken jullie dat er nog zouden bij gaan? 4. Ook qua decoratie wat zouden jullie erbij zetten? (Ik was aan het denken aan stenen lantaarns maar zag dat deze al makkelijk meer dan 200 € kosten en moet het zelf betalen :P) 5. Wat zou een mooie, rustige & laag blijvende bamboe zijn voor erbij? 6. En als jullie nog andere toffe ideeën hebben hoor ik het graag!

zo, 24/03/2019 - 19:40
GreenConnection

Een Japanse tuin moet volgens mij rust uit stralen. Mogelijk wil je teveel op zo'n klein oppervlak. Het lijkt me dat je al een behoorlijke keus hebt gemaakt. Hou het daarbij, want planten/bomen groeien ook uit en vullen de ruimte die je hebt snel.

Onderwerp gesloten