Kleurgebruik in tuin

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 18/08/2004 - 13:04
Claudia!

Kleurgebruik in tuin

In een tijdschrift las ik richtlijnen over het kleurgebruik van de planten in je tuin. Nu heb ik gekozen voor de kleuren roze-paars-blauw (complementaire kleuren). Maar moet je nu ook rekening houden met de kleur van heesters/hagen. Ik heb bijvoorbeeld een gele ligusterhaag en daarnaast een bloeiende paarse lavendel staan. Dit is dus weer een contrasterende kleuren combinatie. Ook overweeg ik om een Red Robin te plaatsen, of wordt dit te druk omdat deze rood is? Wie kan mij er meer over vertellen.

wo, 18/08/2004 - 17:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zelf vind ik het erg mooi om bij roze/paars/blauw ook gele of citroengele kleuren te combineren. Dus jou haag met lavendel lijkt me zeer geslaagd. Dat maakt het net wat minder saai. Wat vind je daar zelf van als het ziet?Wil je alleen complementaire kleuren en toch spanning in het geheel, dan kun je ook letten op contrast in bladvorm (groot,klein/ rond/gekarteld bv.) en op contrast in bloeiwijze (aren/platte bloemhoofden bv.).
Rood kan nogal opvallend zijn, maar is echt een kwestie van smaak. Ik heb dit jaar een knalrode vaste plant gekocht en ik vind het echt iets extra's geven. Maar sommige van mijn vriendinnen vinden het teveel van het goede.
Wat de haag betreft. Heb je een blauwgroene haag, dan zou ik daar geen paars/blauwe planten voor zetten, omdat ze dan een beetje wegvallen naar mijn idee. Een lichtere, meer heldergroene haag zou mijn voorkeur hebben. Maar je kunt natuurlijk altijd iets uitproberen en als het niet bevalt, verplaats je de plant het volgend jaar. Zelf vind ik het erg leuk om steeds weer nieuwe dingen te verzinnen. Ik ben nooit helemaal klaar met de tuin. (daar moet je natuurlijk wel zin in hebben)

ma, 23/08/2004 - 21:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

hamshimalam

Onderwerp gesloten