Meerdere vragen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 15/12/2016 - 16:12
sandra82

Meerdere vragen

Hallo allen,
lang geleden dat ik op dit forum informatie kreeg. Vele jaren geen fatsoenlijke tuin gehad. Nu weer een fijn huisje met leuke tuin en het begint weer te kriebelen.
De achtertuin heeft graszoden gekregen met een border, lekker makkelijk met kleine kinderen. Later komt de ontwikkeling ervan. Elk jaar een paar planten erbij.
De voortuin is de ergernis. Betegelde oprit met doorgetegelt op het gedeelte waar een leuke tuin kan zijn van 6-6,5 x 7-7,5 meter ongeveer. Mijn uitkijk vanuit het huis is tegen een schutting en dan is mijn tuin ook nog eens steen met een gemetlselt muurtje erom heen. Beton, beton, beton voor mijn gevoel.
Ik zou dus een sfeervolle voortuin willen maken die redelijk onderhoudsvriendelijk is. Mijn gedachten: behoorlijk veel kunstgras, met japanse esdoorns, siergrassen, maar ook bloemen. Misschien wat teveel gedachten door elkaar? Ik kom er niet goed uit, ik houd van hersftkleuren en bloemen voor vlinders en bijen... ergens wil ik een moderne tuin met kunstgras en siergrassen en een muurtje van die moderne stenen, ergens wil ik juist een romantische/sfeervolle tuin. Die vol beplante wildere tuinen zijn heel erg mooi. Maar functioneel past het beste in mijn leven momenteel. Grootste probleem: ik zou ook wat hoger groen willen ivm het uitzicht en dan kom ik op bomen uit. Wat zijn boompjes die max 6 meter hoog worden en niet al te groot/breed worden? Ik zou het jammer vinden als al het licht wegvalt en we amper licht meer in de kamer krijgen aan die kant. Mogen ook lagere boompjes zijn, maar van die bolacasias, bolcatalpa's of zo wordt ik niet vrolijk. Van die standaard boompjes...
Verder: wat is een leuk haagje van 50-60 cm hoog? Want die gemetselde muur moet echt verdwijnen... Mogelijk met bloemen? Wat snoeiwerk is niet erg. Ik gruwel van buxusinfo-icon of taxusinfo-icon, die echt niet. Beukenhaag is een haag om hoger te groeien en geeft behoorlijk wat rommel.
En... als ik tussen ons en onze buren een steen weghaal heb ik van voor tot achteraan de oprit ruimte voor wat leuke beplanting in een rij. 20 cm breed denk ik. Bestaat er iets dat daar zou kunnen staan zonder teveel rommel te geven ivm de auto's en ook tegen meer schaduw kan? Er staat de ochtendzon, hoe verder de oprit op, hoe eerder de zon weg is. Plus de auto's nemen licht weg.
Alvast bedankt en sorry voor het verhaal erom heen.

do, 15/12/2016 - 21:10
GreenConnection

Veel kunstgras en de hagen mogen geen rommel geven.........tja, dan alles maar van kunststof, planten, bomen echt......... romantisch! Maar dan heb je ons forum niet nodig.

do, 15/12/2016 - 23:33
Carib

Waarom probeer je niet eerst een containertuin? Japanse esdoorns kunnen prima in een xl-pot. Ook siergrassen, bijvoorbeeld hakonechloainfo-icon macra of japans bloedgras, doen het ook mooi in een pot. Ook tijdelijke beplanting is dan mogelijk. Ik zou zelf nooit kiezen voor het weghalen van een muurtje. Zou ik zonde vinden, want muren kunnen veel mogelijkheden geven in een tuin, maar ook omdat het een forse klus zou zijn om muur met volledige fundering te verwijderen. Je kunt net zo goed lage beplanting voor de muur plaatsen.

vr, 16/12/2016 - 12:20
plantadvies

Om ruimte te beperken, kun je tegen de muren klimop laten groeien. Leibomen tegen de inkijk. Stenen weghalen tussen de buren...denk dan aan overleg. Niet iedereen is daarvan gediend. Probeer bv ook eens te googlen op planten in de ochtendzon en klik dan op afbeeldingen. Zo zie je meteen wat je mooi vind.

Onderwerp gesloten