metselen/lijmen muurtje voortuin

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 26/03/2010 - 11:53
eggbird

metselen/lijmen muurtje voortuin

Hallo allemaal, zou iemand me kunnen vertellen hoe ik het beste een klein muurtje kan lijmen?

Ik moet nog stenen halen (baksteenformaat) en wil daarmee een opstaande rand creeren van ong. 2 stenen hoog boven de bestaande stoep uit.

Ik neem aan dat ik hiervoor het beste wel een fundering in de vorm van 30x30 tegels kan aanleggen maar hoe diep moet dit aangemaakt worden?

Verder ga ik de stenen wel in verband leggen.

Als iets niet helemaal duidelijk is (zou me niets verbazen), meld t dan even, dan kan ik mijn verhaal verduidelijken.

Alvast bedankt!

za, 27/03/2010 - 10:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je hoeft geen muurtje te lijmen of te metselen als je gebruik maakt van palissaden en ook is een fundering niet nodig. Zoek met Google maar eens naar palissaden beton. Ze zijn er in verschillende hoogten en kleuren.
Frans.

za, 27/03/2010 - 11:03
eggbird

Hoi, bedankt voor je antwoord. echter wil ik t niet met palissaden doen. dit omdat ik waarschijnlijk ook sokkels wil opbouwen en ook een stekkerdoos er in wil verwerken voor buiten verlichting of bijv. een stofzuiger voor als je een keer de auto wil uitzuigen :). dus ik wil echt gebruik maken van baksteen achtige stenen.

do, 01/04/2010 - 11:03
eggbird

Hoi allemaal,

Ik ga toch maar in op het gegeven advies om met palissaden te werken.
Ik ben echt een nitwit op bestrating gebied dus nu is mijn vraag of ik de palissaden (of opsluitband) moet aanbrengen op wit zand. en zoja, hoeveel cm moet ik dan gebruiken?

do, 01/04/2010 - 18:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Op een laagje zand werken is prettig en iets makkelijker dan op kleigrond zoals ik heb gedaan. Je hebt ook niet zomaar een kruiwagen zand. Dus heb ik het in mijn voortuintje en op het kerkhof rond het graf ook zonder zand gedaan en in mijn voortuin staat het nu twaalf jaar. Je moet 'm bij het plaatsen dan wel een paar keer neerzetten en een klap op de kop geven met de rubber hamer en zonodig wat grond weghalen of bijvullen en met de waterpas werken net zolang tot die eerste goed staat. Dat is belangrijk, want de tweede schuif je er dan netjes tegenaan met een beetje grond weghalen of bijvullen.
De foto is van het muurtje langs het padje in de voortuin.
Succes,
Frans.

metselen/lijmen muurtje voortuin
do, 01/04/2010 - 18:33
eggbird

Dat ziet er wel netjes uit, dus met andere woorden, gewoon goed aandrukken/kloppen bij gebrak aan witzand, maaaar als je witzand voor handen hebt, dan dat gebruiken. ach het is maar een simpele afscheiding en steekt uiteindelijk maar 5cm boven de grond uit dus ik denk dat zonder witzand t ook wel zal werken. we gaan t zien hoe we gaan werken. als ik meer weet, of werk heb verzet, zal ik het wel weer melden.

Onderwerp gesloten