Onderhouds vriendelijke border maken

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 03/10/2004 - 22:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Onderhouds vriendelijke border maken

Hallo,

Nog geen jaar geleden woonde ik op een studentenkamer en nu wonen we heerlijk buiten. We hebben een erg grote tuin. Rond het gazon een grote maar niet brede border. We willen deze graag voor het volgende jaar mooi opnieuw aanleggen, maar daar weinig of geen onderhoud aan hoefen te doen. We werken allebei 40 uur per week en dan blijft er weinig tijd over om te tuinieren. Weet iemand raad wat de beste oplossing is hiervoor?
- Met of zonder boedembedekkers en welke?
- Beplanting die zowel in het voorjaar, zomer en najaar mooi bloeit
Het onkruid komt sneller op dan de beplanting. Het ziet er na een groeiseizoen dan ook niet meer uit......

ma, 04/10/2004 - 13:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een geheel nieuwe border inplanten vergt wel wat voorbereiding en een goed beplantingsplan. Daarbij moet je je afvragen wat je wilt: bijv. welke kleuren, vaste planten of struiken, of een mix daarvan. Wanneer welke planten bloeien, hoe ligt de border zonnig/schaduw, welke grondsoort is het enz. enz. En in een nieuw aangelegde border heb je altijd onkruid. Dus wieden om te voorkomen dat de planten niet overwoekerd worden. Een mooie tuin vergt tijd en inspanning. Maar uit ervaring weet ik dat juist naast een drukke werkweek van meer dan 40 uur het tuinieren heel erg ontspannend kan zijn. Ik zou deze winter eens gebruiken om me te verdiepen in het tuingebeuren. In de bibliotheek zijn tuinboeken genoeg om inspiratie op te doen.

wo, 06/10/2004 - 21:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hebben een kleine stadstuin met een border in L-vorm onderbroken door een bbq. Het onkruid in de borders beperken wij door het leggen van grote platte stenen rondom de planten. Het wieden is zo goed als nihil op die manier. Maar eigenlijk liggen de keien/stenen er vooral in om te verhinderen dat onze katers in de aarde gaan krabben. Wel luieren ze 's avonds graag op de opgewarmde stenen.

Onderwerp gesloten