ontwerp tuin bij nieuwbouw woning

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 31/05/2007 - 16:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

ontwerp tuin bij nieuwbouw woning

Wij hebben net ons huisje af en zouden nu graag aan de tuin beginnen. Onze tuin ziet er nu zo een beetje uit als de vlaamse ardennen (hopen aarde begroeid met onkruid), het is dus echt beginnen van nul, er is NIETS.

Op https://tinyurl.com/y4x3mbtk kan je enkele foto's vinden. Ik heb ook een grondplannetje toegevoegd.
( https://tinyurl.com/y2lwd8x5 )
Onze huis bereik je via een kleine weg (rechtsonder op het plan) die verder gaat in een erfdienstbaarheid voor het veld links van ons. 'Boven' ons komen nog 2 halfopen bebouwingen, 'rechts van ons ook, telkens met de tuin grenzend aan ons domein.

De carport en tuinhuis die op het plan staan zijn nog niet geplaatst. Terras en oprit al evenmin.

Ik heb een aantal tuinaanleggers proberen contacteren, maar dat is zo hopeloos, dat ik zelf een ontwerp zou willen maken.

Kunnen jullie mij op weg zetten? Goeie sites,...
Zoals je ook op de site kan lezen ben ik een volkomen leek wat tuinen betreft, het verschil tussen gras een struik en een boom gaat nog. Planten en sommige soorten onkruid zijn soms al moeilijker te onderscheiden.

Wij willen een onderhoudsarme tuin, strak, kindvriendelijk .

vr, 08/06/2007 - 14:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een tuin aanleggen kan echt leuk zijn. Ik vind tenminste van wel, terwijl ik geen ervaring had...

Als je het strak wil, zou ik gwoon gras in het middel en struiken eromheen doen. En een schommel erin.

Maar om het toch leuk te laten zijn zou ik er een paadje doorheen laten lopen en aan de zijkanten wat variatie in struik en boomhoogte, dus boompje, struik, bodembedekker. De bomen en struiken die je kiest zou ik naar behoefte doen...dus bv. een doompje, een struik ernaast die paars bloeit en een gele bodem bedekker, gevarieerd met niet bloeidende bodem bedekker. je kunt de info over hoe snel de planten groeien en hoeveel zorg ze nodig hebben vragen bij het tuincentrum.

Verder kun je misschien een haag maken. verschillende soorten zijn dan ook minder saai dan 1 soort. Je kunt ze dan afwisselend planten.

Onkruid wieden hoort er altijd bij. Maar je kunt 1 jarige bloeiers uitzaaien op lege plekken die zichzelf vermeerderen en op de plek van onkruid gaan zitten.

Je kunt dus heel practisch zijn en dan ontstaat vanzelf een leuke tuin. je kunt eventueel hoogteverschillen aanbrengen met muurtjes, dus je maakt van de berm een heuvel, als je begrijpt wat ik bedoel.

Misschien is een appelboom leuk voor de kinderen, achterin de tuin bv. een rij fruitbomen.

Terras kun je aanleggen met behulp van info op internet.

Ook kun je dan ontwerpen zien, mocht je stenen willen gebruiken om muurtjes te maken in perkjes met hoogteverschillen en bv. de voortuin deels stenen terras, en deels struiken en bodembedekkers

Veel succes

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag