over een opgeleverde tuin

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 12/05/2007 - 21:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

over een opgeleverde tuin

ik ga verhuizen naar een nieuwbouw huis ik heb nog nooit een tuin gehad er ik weet niet wat er in de tuin ligt kan ik er gelyk planten in doen of moet er aarde by of zand eruit ik weet niet wat ik allemaal moet doen van planten weet ik wel wat maar hoe ik moet beginnen geen iedee in augustus ga ik over dank je wel alvast

za, 12/05/2007 - 23:45
Zuster Bibi

bedenk eerst eens wat met je tuin wil gaan doen.
ga naar de bieb en haal wat boeken of ga wat "open tuinen "bezoeken om wat ideeën op te doen.
veel succes.....

ma, 14/05/2007 - 01:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

wat ik in mijn allereerste tuin heb gedaan met totaal geen plantenkennis is het volgende:
1. alles omspitten
2. graszoden neerleggen
3. klein terras van stoeptegels maken.

daarna kan je op je gemak lezen en opzoeken wat je mooi en leuk vind. als je wil spit je er een stuk gras uit en zet je daar planten in. zo kan je stukje bij beetje plantenborders maken. maar er ligt dan wel alvast wat groens in je tuin. tenzij je een hekel hebt aan grasmaaien. dan zou ik een andere oplossing bedenken...
succes!

ma, 14/05/2007 - 13:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

In principe is het niet verstandig om overhaast te werk te gaan. Hoe meer haast je hebt, des te meer fouten je maakt en des te meer geld wordt verspild.
Als je nog nooit een tuin hebt gehad ben je makkelijk te misleiden door lieden die het 'goed met je voor hebben' of 'je alle last uit handen willen nemen'. Iedereen wil aan jouw tuin verdienen, maar naar mijn idee moet het wel goed besteed zijn.
Het beste dat je kunt doen is een tuinarchitect, hovenier of tuinontwerper inschakelen, maar dat is vaak ook het duurst. Wil je niet teveel geld uitgeven, dan kun je veel zelf doen. Kost tijd; spaart veel geld. Arbeidsloon is veelal de duurste post in de tuinaanleg (65 euro/uur).
1.Maak een lijstje van wat je wilt in de tuin (op mijn site https://tinyurl.com/y34qgd3o staat een invullijst die je ervoor kunt gebruiken).
2. Verzamel voorbeelden (foto's, boeken) van stijlen die je mooi vindt, die bij je passen en die bij de woning passen.
3. Bekijk wat je zelf wilt en kunt doen tijdens de aanleg. Ik adviseer meestal de bestrating uit te besteden; planten in de tuin zetten kan eigenlijk iedereen.
Ik wil je wel begeleiden in het plannen; als je ver weg woont kunnen we contact houden via de e-mail; kan ik je op afstand coachen als je dat wilt. Zodra ik geen heel ontwerp voor je hoef je te maken kan ik het ook nog eens gratis doen; lijkt me wel leuk om je te coachen terwijl je zelf het ontwerp maakt.
Kijk maar eens op: https://tinyurl.com/y34qgd3o Als je me mailt, refereer dan even aan dit bericht.

ma, 11/06/2007 - 16:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

probeer eerst uit te zoeken welke tuinstijl u aanspreekt. Vervolgens kunt u, eventueel in samenwerking met een tuinontwerper, een mooi tuinontwerp laten maken. Kies hierbij een tuinontwerper die u aanspreekt.

Mocht u geintresseerd zijn in een strak en modern ontwerp dan zou ik u graag willen helpen bij het maken van dit ontwerp.

Met vriendelijke groet,

Vincent van Loon
infoatvincentvanloon [dot] nl

Onderwerp gesloten