rode tegels

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 14/10/2005 - 14:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

rode tegels

Wij hebben zo'n 4 maanden geleden ons tuintje voor opnieuw laten bestraten met rode tegels, deze zijn echter vanaf het begin wit uitgeslagen, volgens het hoveniersbedrijf dat de tegels gelegd heeft is dit zoutaanslag, het zou binnen een maand of drie verdwenen moeten zijn, het is nu echter nog niets veranderd, is er een hulpmiddeltje waarmee ik ze schoon zou kunnen krijgen.
dank voor eventueel antwoord
Tiny

vr, 14/10/2005 - 18:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik vrees er een beetje voor dat die aanslag nog weggaat. Ik denk ook dat het eerder kalk is die te voorschijn komt. Nu in elk geval zou je beter even vermelden wat het materiaal van de tegels is, pas dan kan er een min of meer definitief antwoord gegeven worden. Rode tegels ( in tegenstelling tot rode klinkers) zijn ongebruikelijk en ik ben best benieuwd welk materiaal het is.

do, 27/10/2005 - 00:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vermoedelijk is het een rode betontegel. Deze kunnen vaker last hebben van kalkuitslag. Gebakken materialen overigens niet. Vaak is het na een jaar wel uitgewerkt. Er zijn geen middelen tegen. Vergelijk het met de witte vlekken die vaak te zien zijn op de muren van nieuwbouwwoningen. Maakt u zich niet ongerust: de natuur los het vanzelf weer op.
Overigens zijn rode tegels in onze belevingswereld niet ongebruikelijk.

za, 29/10/2005 - 10:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Met mijn ervaringen ben ik het met Jaco volledig eens.

za, 29/10/2005 - 17:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kalkuitslag op stenen van beton, noemt men ook wel kalkuitbloei.
Dit bestaat uit oplosbare zouten. Het komt ten samen met vocht naar boven. Het vocht verdampt en een waas blijft achter op de steen. Meestal verdwijnt dit in de loop der tijd en soms zijn ze echter hardnekkig. Er valt inderdaad niets tegen te doen.

Succes Plantadvies.

ma, 03/04/2006 - 17:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zoals al eerder werd gezegt "Vergelijk het met de witte vlekken die vaak te zien zijn op de muren van nieuwbouwwoningen"

Dat klopt en is zeker WEL te behandelen.

In de bouw worden deze vlekken ingespoten (met onkruidspuit) of geborsteld (met een stoffer) met zoutzuur.

Niet het sterk verdunde zoutzuur wat de drogist op de plank heeft staan maar het zo goed als onverdunde zoutzuur wat u misschien bij een aannemer kan lospeuteren.

Zelf zit ik in de bouw waar dit regelmatig voorkomt.

Scherm met het spuiten (nevelen) wel de planten af.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag