ruimte tussen bestrating en schutting

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 13/05/2009 - 19:11
Tappy

ruimte tussen bestrating en schutting

In mijn tuin staat een schutting(stond er al toen ik er kwam wonen) en die staat zo'n 15 cm boven de bestrating.Aangezien ik dit niet zo mooi vind vroeg ik mij af of het mogelijk was om op dat randje een heuveltje tuinaarde of potgrond te storten,over de hele lengte van de tuin (ca 12 meter) en er dan wat eenjarig goed in te zetten?

wo, 13/05/2009 - 19:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dan zul je toch eerst een rij bakstenen of halve tegels moeten ingraven onder de schutting, anders spoelt de grond zo naar de buren.

wo, 13/05/2009 - 21:52
Tappy

Bedankt voor je antwoord,de buren hebben aan hun kant wel de onderkant netjes afgemaakt,dmv stenen en een verhoogde border,dus die kant zal het niet toelopen.
Vroeg me alleen af of het mogelijk was om die aarde te storten en er dan wat eenjarige kruipertjes in te gooien,maar als ik het goed begrijp is het beter als ik onder het heuveltje ook wat grof grind ofzo gooi,om de boel op zijn plaats te houden,

groetjes

do, 14/05/2009 - 00:03
rubo

Als je het niet te stijl laat lopen zal het ook niet uitspoelen. Ikzelf ben niet zo voor puin of grind in de grond.
Een andere optie is om er een plank tegenaan te schroeven en de grond vlak te houden.

do, 14/05/2009 - 02:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Begrijp ik uit je verhaal, dat je de grond op de bestaande bestrating wil leggen? Dat zou ik niet doen, want dat droogt heel snel uit. Beter is de stenen te lichten en de grond te laten aansluiten op de ondergrond. Zo kunnen je planten ook dieper wortelen.

Onderwerp gesloten