stenen rand om het gras

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 02/03/2007 - 20:58
Vlijtige Lies

stenen rand om het gras

Wij hebben een gazonnetje van ong.8 bij 4 meter en we willen daar een randje bakstenen omheen leggen. De stenen zijn 20 cm lang en 7 cm. breed. Wat zou het mooiste zijn, 2 stenen in halfsteensverband, of een randje van een steen met de korte (7 cm) kant tegen het gras?
Wij hebben nog nooit iets bestraat, zijn dus beginners en alle tips zijn heeeel erg welkom.
Vlijtige Lies

vr, 02/03/2007 - 21:00
anoniem (anoniem geplaatst)

Voor alle duidelijkheid: om het gras heen liggen aan 3 kanten borders en aan een kant de oprit.
Vlijtige Lies

za, 03/03/2007 - 07:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vlijtige Lies: de reden, waarom je dit wil, is me niet geheel duidelijk. Met het aanbrengen van een rand stenen, kom je nogal wat problemen tegen. Een rand is moeilijk recht te leggen; 2 zullen wat steviger zijn. Hoe diep ga je ze leggen ivm. het maaien van het gras? Wat te denken van onkruid dat tussen de stenen gaat groeien? En ten slotte zal het effect zijn dat je gazon er kleiner door lijkt.
Ik zou er nog eens goed over nadenken!
Groet,
Henk

za, 03/03/2007 - 17:46
anoniem (anoniem geplaatst)

Wat jammer Henk, dat je 't geen goed idee vindt!
Ik heb dat al een paar jaar in m'n hoofd. De reden is dat ik gras en borders gescheiden wil houden. Sommige planten gaan aan de wandel en verdringen het gras, bijv. Alchemillainfo-icon.Vergeetmijnietjes die zich uitzaaien een eind van de border. Ik vind 't dan moeilijk om ze eruit te halen, denk dan: ach, laat maar staan.
Ik heb gisteren iemand gesproken die aan een kant stenen heeft liggen en die vindt 't makkelijk met maaien. Moeten de stenen natuurlijk wel gelijk met het gras liggen.
Ik heb net een proefopstellinkje gelegd met 2 rijen stenen in halfsteensverband en ik vind het wel meevallen met het kleiner worden van het gazon.
Maar ja, als een deskundige me zegt er nog eens over na te denken.........gaat de t***el toeslaan.
Dus dat wordt een paar dagen dubben....
In ieder geval bedankt! Vlijtige Lies.

za, 03/03/2007 - 18:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ohhh, sorry, zo was het niet bedoeld! Alleen lijkt me het goed, de voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Ik denk dat het wel leuk zal staan en dat het maaien gemakkelijker gaat.

za, 03/03/2007 - 23:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb zelf om mijn gazon stoeptegels gelegd. Ze liggen evenhoog als de grasmat. Erg makkelijk met maaien en nooit kantjes knippen. Alleen eens per jaar of elke paar jaar het gras dat over de stenen heen probeert te omen dan wel de planten in de border die het gras proberen te veroveren terugzetten.

Ruud

vr, 08/06/2007 - 21:06
anoniem (anoniem geplaatst)

het eerste wat je denk ik moet doen als je een rand gaat leggen is het recht afsteken van het gazon. daarna de steendikte plus 5 cm diep uitgraven in de breedte die je wilt hebben. ik zou als hoogte gewoon de bovenkant van het gazon aanhouden en er een 5-6 cm cement of zand in aanbrengen en daar de stenen "intikken".

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag