Tegels eruit, gras erin! Help! Hoe?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 18/08/2012 - 14:12
TieSh

Tegels eruit, gras erin! Help! Hoe?

Hoi hoi,

Ik ga binnenkort gras zaaien op een stuk waar nu nog terrastegels liggen.
Hoe pak ik dit aan?

En mn: hoeveel aarde hebben graswortels nodig?
Ik heb het vermoeden dat onder de tegels ca 5 cm wit zand ligt en daaronder een laag aardewerk-gruis (terracottapotten.

Heb niet zo'n zin dat af te graven natuurlijk. Kan ik 'gewoon' tuinaarde erop storten en daar het gras over zaaien? En wat voor aarde moet dat uberhaubt zijn? Is bemeste tuinaarde ok, of zit daar al teveel bemesting in voor gras?

Bedankt!
Groetjes Annet

za, 18/08/2012 - 14:24
GreenConnection

Deze vraag heb je al eerder geplaatst en je hebt er ook antwoord op gekregen. Waarom nu weer?

za, 01/09/2012 - 03:56
TieSh

Dan heb ik dat antwoord gemist!... Naar mijn beleving kreeg ik geen reactie en daarom heb ik de titel naar meer-vragend en minder-vertellend verandert. Mss gaat er iets mis? Ik wil de komende weken ermee bezig en kan tips/ meedenken nog steeds goed gebruiken.

za, 01/09/2012 - 04:10
TieSh

@ Greenconnection:
Ik heb even zitten zoeken, kan niks vinden en heb ook echt geen enkele reactie gehad tot dusver. Ben je mss in de war met de vraag 'tegels eruit, planten erin'?

za, 01/09/2012 - 14:22
GreenConnection

Het zou heel goed kunnen dat ik 2 vragen verwarde.

Wil je zonder problemen je gazon goed laten groeien, dan is een goede voorbereiding van de ondergrond belangrijk. Het witte zand kun je mengen met de tuingrond, maar de laag aardewerk zou ik verwijderen.
Koop goede bemeste tuinaarde. Er is veel rommel in de handel en in de aanbieding. Beter iets meer uitgeven, dan met troep je gazon te beginnen.

ma, 24/09/2012 - 17:10
TieSh

Heel helder antwoord! Bedankt, daar kan ik wat mee.

Ik ben er tot dusver niet aan toegekomen, omdat ik ziek was in mijn vakantie, maar hoop er binnenkort mee bezig te kunnen gaan.
Ben erg benieuwd wat ik onder het witzand tegen kom. Ik hoop dat dat terracottagruis niet onder het gehele stuk ligt! Maar krijg sowieso wat spit-, graaf- en sleephulp, dus dat scheelt.

Ik zal iig het witte zand vermengen met tuinaarde. Volgens mij heb ik tuinaarde liggen van Tuinland eigen merk, geen idee of dat wat is? Goed eraan herinnerd te worden dat de kwaliteit per merk erg varieert, ik zal nog eens nazoeken welke merken goed zijn en welke niet - voor de volgende keer.

Groetjes Annet

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag