Tuin Architectuur Programma

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 29/09/2004 - 15:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tuin Architectuur Programma

Wij zijn studenten Multimedia en Communicatie Technologie aan het PIH te Kortrijk.

Voor ons Small Business Project moeten we een virtueel bedrijf oprichten.

We hebben gekozen om een tuin-ontwerp programma te ontwikkelen.

In deze tuinplanner kan je een volledige tuin samenstellen met de planten die je graag ziet. Maar bij tuinieren komt meer kijken dan enkel een paar planten in de grond steken. Onze tuinplanner gaat je helpen om dit op een goede te doen. Wanneer u bijvoorbeeld een plant die enkel in zeer vochtige grond kan overleven, wil planten in een zeer droge grond, zal onze tuinplanner u waarschuwen dat deze keuze op die plaats niet tot zijn recht komt.

U kan ook van alle planten informatie opvragen zodat u weet wanneer ze al dan niet bloeien, en in welke omstandigheden ze het best geplant en gesnoeid worden.

Een tuin in de winter en een tuin in de zomer is volledig verschillend, daarom geven we u de mogelijkheid om uw tuin in de 4 seizoenen te bekijken. Het is dan ook mogelijk om een veroudering in te stellen zodat u kan zien hoe uw tuin na verloop van tijd gaat evolueren.

Iedereen geeft telkens iets persoonlijk mee aan zijn of haar tuin, en om dit te delen met andere tuinliefhebbers kan u uw tuin ter bezichtiging stellen op het internet. Dan komt uw tuin tussen alle andere tuinen van onze gebruikers te staan, en dan kan u eveneens andere tuinen bezichtigen. U kan dan informatie vragen aan de eigenaars van de andere tuinen en zo verder uw eigen tuin afwerken.
Wanneer u dan naar een andere tuin wil gaan kijken, dan gaat u onmiddellijk al kunnen zien welke elementen er in deze tuin verwerkt zijn, zodat u onmiddellijk de tuinen die dicht bij uw interesse liggen kan bezoeken.
Wanneer u uw tuin beschikbaar stelt op het internet kan u ook “points of interest” aanduiden in uw tuin. Bij deze “pionts of interest” kan u dan een tekstje typen waardor de bezoekers weten wat je belangrijk vind aan die plaats in je tuin.

Graag hadden we geweten of er nog opties waren die jullie graag in dit product zouden zien en wat je eventueel zou willen betalen voor zo'n pakket.

wo, 29/09/2004 - 17:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

easycomputing heeft hiervoor een prachtig programma voor 19,95 euro, zijn er nog andere, dus boven de twintig euro is te veel

vr, 08/10/2004 - 14:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kan iemend mij aan dit programmeke van easycomputing helpen, het is nl uitgput bij hen

wo, 15/06/2005 - 19:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zelf heb ook Small Business gedaan, in 2000 afgestudeerd te Rotterdam. Momenteel werkzaam bij een reklame buro, met als doel, bedrijfsopvolging. Als ik jullie verhaal zo lees, denk ik inderdaad dat je het wiel niet opnieuw moet gaan uitvinden. Een bestaand programma uitbouwen en aanvullen op basis van uit de markt verkregen informatie. In NL hebben wij een firm genaam Intratuin, je zou kunnen denken om voor een paar honderd of duizend euro het programma te verkopen. Met als doel, dat het voor hen een tool kan zijn om zich te onderscheiden. Met andere woorden, waarom ga ik shoppen bij een relatief dure zaak, omdat zijn bepaalde toegevoedge waarde bieden voor hun klanten. Ik zelf bijv. wil op termijn een koikarper vijver gaan bouwen, je hebt dan allerlei zaken waar je aan moet denken,....wellicht is een samen werking met een hobbisten vereniging iets, zij kunnen jullie kwalitatieve input leveren.

Succes heren/dames met jullie project!

zo, 17/07/2005 - 01:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

ben tuinliefhebster - zoek al geruime tijd naar een bruikbaar, eenvoudig en visueel sterk programma
Daarom had ik volgende vragen - op welke basis software is het gebouwd - kan men een demo vinden - welke systeemvereisten
zijn er nodig om het vlot te draaien
Wat ik er eventueel zou willen voor betalen hangt af van het antwoord op voorgaande vragen, m.a.w. mogelijkheid om het programma te zien werken of er in test omgeving zelf mee werken zou het geven van een prijs categorie vergemakkelijken
tot hoors
rit

wo, 27/07/2005 - 14:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Misschien is het ook handig om te kunnen kiezen in welke richting de tuin ligt i.v.m. de zon en keuzen van planten.
Ik zou het programma graag willen uitproberen. Dus misschien een kleine demo op internet die laat zien wat het programma kan?
Verder heb ik even gesurft en kun je een basic programma voor +/- 5 euro kopen. Graag zou ik het willen horen als er een demo beschikbaar komt. www [dot] simmetje1athotmail [dot] com

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag