Tuin op Noord-Westen - Zon?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 06/03/2005 - 13:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tuin op Noord-Westen - Zon?

Hallo,
Wij hebben een huis gekocht (een nieuwbouwproject) met een tuin op het noord-westen. Het gaat om een hoekwoning. Aan de andere zijde wordt "twee onder een kap" gebouwd. Het huis dat wij gekocht hebben zal zo'n 7 meter hoog worden. de tuin is ongeveer 9 meter diep. De "twee onder een kap" woningen zullen een verdieping extra hebben en zullen dus hoger zijn.

Graag zou ik willen weten hoe het (zo'n beetje) gesteld is met de zonne uren in deze tuin. (ochtend - middag - avond) En of het klopt dat we het beste twee terrasjes kunnen maken (zowel tegen de woning aan, als achter in de tuin)?

Alvast bedankt!

vr, 11/03/2005 - 13:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het antwoord op de laatste vraag is: ja, zo heb je altijd een zonnige plek. Als de zon midden op de dag niet direct achter het huis komt kan je op het achterste terras wel heerlijk van de zon genieten, terwijl aan het einde van de dag het terras voor dienst kan doen.
De huizen aan de overkant van de straat leveren geen probleem op want ze staan te ver om meer schaduw te geven dan je eigen huis al doet. Ze zullen wel, bij een lage zonnestand dus in de winter, de zon uit de voortuin kunnen wegnemen. Maar dan is er toch al weinig zon.
Een noordwest tuin is met een uitgekiend ontwerp heel leuk. Je hebt het voordeel van een noordtuin dat de bloemen je aankijken vanuit het huis bezien (dat maakt echt verschil uit), terwijl je toch meer zon hebt dan in een noordtuin. Bedenk ook dat de meeste zon aan de rechterkant van de tuin komt, vanuit het huis gerekend. Veel succes en zon gewenst.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag