Vliesdoek,deken. helpt niet echt.

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 05/03/2005 - 19:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vliesdoek,deken. helpt niet echt.

In de nacht van donderdag/vrijdag diverse planten ingepakt met vliesdoek (4 lagen) en digi thermometers erbij gedaan. Na een paar uur scheelde het nog maar 0.3 graden met de buitenlucht ! hetzelfde gold voor een deken over de Chamaerops. Dus zonder bijverwarming heeft dit geen zin volgens mij. Tenzij het hard waait. Of zie ik dit verkeerd ?

za, 05/03/2005 - 21:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo harry, ik gebruik nooit vliesdoek, dus heb hier ook geen ervaring mee, gebruik je wel het juiste vliesdoek want er zijn namelijk verschillende soorten vliesdoek, voor verschillende gebruiken, tegen bescherming van wind, tegen vorst, voor stimulering van groei, en nog meer, deze verschillende soorten vlies doek hebben volgens mij nummers met een p.
Misschien dat je dit al wist, meer weet ik ook niet.
Groeten Jerry

zo, 06/03/2005 - 18:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee ,dat wist ik niet. Ik heb maar 1 soort gezien.

zo, 06/03/2005 - 20:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi ,

Voor de nacht gaven ze in mijn regio -12 op ( steenbergen ) ZW van NL , dus ik heb de chameorops humiles de scheuten omhoog gebonden en vliesdoek omheen gedraaid. Echter werd het die nacht maar -6 , ik heb deze winter ook nog niet lager dan -6 gemeten ! Dus heb ook het vliesdoek toen voor jan l*l eromheen lopen draaien. Maar het ligt er ook aan hoeveel keer je omheen draaid.

Ik heb vandaag het vliesdoek er weer vanaf gehaald , want jah nu geven ze temperaturen tussen de 7 en 8 graden op. Dus tja , en schade nee or maar jah schade bij een chameorops bij -6 ? nee dat zal niet. Zo heb ik dus ook niks aan trachy's gedaan ...

Greetz robbin

zo, 06/03/2005 - 21:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik pak mijn palmen altijd eerst met jutte in, om de stam en trek het over het groeipunt heen, dan heb ik grote riete matten die draai ik eenmaal om de stam, dan doe ik er isolatie matten omheen, en draai dan de riete matten er verder omheen, in totaal heeft het wel een doorsnee van 50-60cm, wat de temperatuur binnen is weet ik niet, nog nooit gemeten, misschien schilt dat ook niet veel. Volgens mij kun je er pas achter komen of het daadwerkelijk helpt, het inpakken, met 2 identieke palmbomen ( gekloonde ) en dan 1 inpakken en 1 niet inpakken, en dan afwachten, ik zou het anders ook niet weten, 4 palmen bijverwarmen gaat mij tever daar zijn ze te groot voor.
Groeten Jerry

zo, 06/03/2005 - 23:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb iets gevonden over vliesdoeken, op https://tinyurl.com/y35p7jwu
Misschien dat je via deze link iets meer te weten komt over vliesdoek. Groeten Jerry

do, 28/04/2005 - 02:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

gebruik al jaren vliesdoek om mijn uitlopende tere planten in de lente te beschermen tegen (nacht)vorst. dek dan over dag als de zon nog schijnt de hele border af. Mijn ervaring is dat dit doek tot 4 graden vorst (op 1,50 hoogte) BUITEN de border houdt. Ik heb dan ook zelde nof NOOIT bevroren planten of knoppen. Ik ben er zeer tevreden over

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag