Vaste planten

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 28/04/2004 - 15:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vaste planten

Hallo,

Ik heb absoluut geen verstand van tuinieren, bloemen en planten. Nu will ik toch graag een mooie tuin met daarin allemaal vaste planten.
Ik ben dus op zoek naar planten en bloemen die ieder jaar opnieuw in bloei staan en in de winter groen blijven. De kleur van de bloemen wil ik liefts in het paars, wit en blauw.
Heeft er iemand suggesties?

Bedankt!
Vanessa

wo, 28/04/2004 - 21:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

de meeste vaste planten brengen de winter ondergronds door dus geen groen , enkele uitzonderingen: helleborusinfo-icon niger (wit bloeiend) helleborus orientalis (roos bloeiend),ericainfo-icon darleyensis (roze bloeiend), yuccainfo-icon (wit bloeiend),bergeniainfo-icon(roze bloeiend). dus als je alleen vaste planten wilt zul je er een kale tuin in de winter moeten bijnemen op deze uitzonderingen na,de beste keuze is een tuin met vaste planten, groenblijvers ,eenjarige, bloembollen, bomen en struiken dan is er gans het jaar kleur en blad

zo, 02/05/2004 - 16:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er zijn genoeg bladhoudende planten die in de winter mooi zijn. Rhododendrons, Hebeinfo-icon, Pierus, Bamboe,Prunusinfo-icon Rosaceaeinfo-icon, Viburnuminfo-icon, Maagdenpalm, Skimmiainfo-icon, Mahoniainfo-icon, etc. Vraag maar in een tuincentrum.

ma, 03/05/2004 - 11:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt allemaal!

Onderwerp gesloten