Verhoogde border met stoeptegelrand

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 05/07/2012 - 16:07
TieSh

Verhoogde border met stoeptegelrand

Hoi!

Ik ga achterin mijn tuin een stukje verhoogde border aanleggen met halve stoeptegels. De grond is aardig glooiend en de tegels zijn van ongelijke dikte. Ik vind een rommelig effect wel leuk en het liefst doe ik nonchalant en makkelijk. Maar het is wel leuk als het blijft staan natuurlijk.

Heeft iemand ervaring of tips? In hoeverre moet de ondergrond egaal zijn, de tegels super recht en strak liggen en dus eerst op dikte gesorteerd, etc?

Groetjes en bedankt! Annet

do, 05/07/2012 - 16:16
TieSh

Ik stuur 2 fotootjes mee, hier heb ik het even neergegooid voor het idee, hij wordt sowieso 2 tegels lager dan ik hier heb staan.

Verhoogde border met stoeptegelrand
do, 05/07/2012 - 16:18
TieSh

En nog 1 dus.

Verhoogde border met stoeptegelrand
do, 05/07/2012 - 21:59
rubo

Uiteraard eerst op dikte sorteren en per laag geen verschillende diktes gebruiken anderan de tegels erboven wankelig liggen.
Verder zou ik de lagen horizontaal leggen, dus eerst een sleuf graven en hier zand in, dit goed aanstampen en horizontaal afreien. Eventueel in de bovenlaag wat portland (cement) in harken voor de stabilisatie.
Je kan de muur, verticaal, wat naar achteren gekantelt stapelen. Dus naar de verhoging toe. Zo'n 10 - 15 graden. Dit verminderd het instorten als je er boven op loopt.

vr, 10/08/2012 - 10:30
TieSh

Het is gelukt!
Cement ben ik niet zo voor en veel wit zand heb ik niet tot mijn beschikking, dus we hebben het zo gedaan:
Ondergrond (gras) los gekrabd en goed effen gemaakt, hierop een hele tegel als onderlaag. Toen erbovenop tegels idd van dezelfde dikte en kiertjes ed nog wat gevuld met het beetje wit zand wat ik hier had.

Het naar binnen kantelen las ik pas later weer, heb ik jammer genoeg niet gedaan, was wel leuk geweest. Verder vind ik het rommelige er mooier/ natuurlijk uitzien, dus de volgende keer zal ik proberen dat toch meer na te streven met het laten uitsteken ed van tegels.

Ik zal binnenkort een foto plaatsen.

Bedankt voor het meedenken!
Groetjes Annet

za, 11/08/2012 - 14:03
TieSh

En bij deze de beloofde foto! :)

Verhoogde border met stoeptegelrand
Onderwerp gesloten