Verticuteren

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 06/04/2007 - 18:27
Jacky.

Verticuteren

Hallo,

Ik heb een verticulteerder gekocht maar durf hem niet echt te gebruiken :)
Ik ben bang mijn gras kapot te maken.

stel ik de messen zo in dat ze net niet in de grond gaan of moeten die nu wel in de grond gaan om goed te verticuteren ?

za, 07/04/2007 - 00:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

ja, de messen moeten zeker in de grond! wees niet bang, het gras moet goed doorgesneden worden (zo maakt het gras nieuwe uitlopers). elk jaar ziet ons grasveld er niet uit na het verticuteren, veel kale plekken en aarde. dit komt omdat er veel mos uit ons gezon komt en dit wordt er door het verticuteren uitgetrokken. als je na het verticuteren het gazon bemest en graszaad over het gazon "gooit"/verspreid komt het zeker weten weer goed. het duurt alleen een paar weken. de grond moet wel vochtig zijn zodat het graszaad kan ontkiemen. het schijnt zo te zijn dat een nieuw gazon minder diep geverticuteerd hoeft te worden dan een oud gazon, maar wij doen het vanaf het begin gewoon diep, dat gaat prima. Succes!

za, 07/04/2007 - 02:03
Jacky.

Hmm, morgen eens proberen.

Thanks

zo, 08/04/2007 - 21:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

en wanneer doe je dat dan best? In het voorjaar of najaar?

zo, 08/04/2007 - 23:39
tuinprins

Verticuteren doe je het beste in het voorjaar. Verschiet niet van het eerste 'resultaat'. U denkt dat U uw gazon compleet geruineerd hebt. De eerste weken ziet de grasmat eruit zoals de tennisbanen op Wimbledon na het jaarlijkse Grandslam-toernooi aldaar. Het gazon zal zich echter langzaam maar zeker gaan herstellen. Zorg er echter wel dat U grote kale plekken bijzaait anders zit U te lang tegen kale plekken aan te kijken. Een beetje bijmesten kan ook geen kwaad.

Gegroet, de tuinprins.

ma, 23/04/2007 - 17:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Verticuteren kan je meerdere malen per jaar doen, afhankelijk van de instelling en de grasmat.

In principe gebeurt het voornamelijk in het voorjaar.
Sommige mensen bemsten eerst het gazon. Als het gazon de mest goed heeft opgenomen en je gaat dan verticuteren, groeit het goede gras snel door. Zowiezo na het verticuteren water geven.
Als je niet van te voren bemest, kan je dit na het verticuteren doen, maar duuurt het nog even voordat het gras het heeft opgenomen.
Daarbij kan je als het behoorlijk 'zwart' is geworden wat extra gras inzaaien en afstrooien.

Succes

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag