beukenhaag bemesten met kunstmest?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 06/04/2007 - 19:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

beukenhaag bemesten met kunstmest?

Ik heb vorig jaar een beukenhaag geplant. De meeste boompjes zijn goed gegroeid. Een aantal zijn niet echt goed gestart omdat ze vlak bij een kastanje staan en te weinig water kregen. Ik kwam er te laat achter en ben toen extra water gaan geven.

Die planten die het moeilijk hebben zo dicht bij de kastanje wil ik nu bemesten. Ik heb nog kunstmest staan. Kan ik dat gebruiken of is dat absoluut verkeerd voor beukenhaagplanten? Zo ja, wanneer is de beste tijd om te bemesten?

vr, 06/04/2007 - 22:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Elke haag heeft mest nodig, je knipt er immers steeds wat van af en daarmee dwing je de plant nieuwe mineralen uit de grond te halen die op den duur uitgeput raakt. Zeker daar vlak bij die Kastanje!. De beste tijd om met kunstmest te strooien is op het moment dat de plant het hardst groeit (kunstmest is in tegenstelling tot organische mest direct beschikbaar voor de plant, organische mest moet eerst tot dezelfde mineralen als in kunstmest afgebroken worden). De beste tijd om een haag te mesten is dus nu.

Ruud

vr, 06/04/2007 - 23:28
George

Ik zou er gewoon wat compost onderstrooien. Eigenlijk is mesten zelfs niet nodig want die struikjes groeien gewoon trager door minder water en schaduw... volledig normaal dus. Als je die kastanje kapt, zullen de kleinere struikjes ook beginnen groeien

Kunstmest gaat hier helemaal niks uithalen.

wo, 11/04/2007 - 19:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

geen idee over welke kastanje het gaat, maar een kastanjeboom kappen om een beukenhaagje? Lijkt me wat extreem...

Tom

vr, 13/04/2007 - 23:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor jullie antwoord.

Binnenkort zal ik eens voorzichtig gaan bemesten met kunstmest. Ik ga er niet al teveel bij gooien.

De kastanje kappen voor een beukenhaagje lijkt mij ook wat drastisch. Bovendien is de kastanje niet van mij, dus kappen is sowieso geen optie :-)

vr, 11/05/2007 - 21:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij mij in de tuin staat ook een beukenhaag die vorig jaar is geplant. Nu heb ik in april organisch bemest nl. met droge koemestkorrels. Is het nu ook nog nodig om met kunstmest te bemesten? Zo ja, wat voor kunstmest moet ik dan gaan gebruiken?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag