Viano 4 in 1 voor gazon

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 01/04/2012 - 23:29
caabuteir

Viano 4 in 1 voor gazon

Ik heb in mijn gazon zowat af te rekenen met al de typische problemen zoals overmatig mos (ondanks bekalking), onkruid en kale plekken en vroeg me af of iemand ervaring heeft met dit product:

https://tinyurl.com/y27qxh3q

Het is in ieder geval niet enorm goedkoop maar mocht het een uitgebalanceerde oplossing zijn zou ik het best wel eens willen proberen zodat ik goew kan gaan inzaaien.

Alvast bedankt :)

ma, 02/04/2012 - 21:44
RdB

Waardeloos en ronduit slecht. Helaas, dit soort producten bestaan louter en alleen maar om u geld uit de zak te kloppen, niet om uw tuin of gazon te verbeteren. Een goedje dat zegt bevat microorganismen en tegelijkertijd deze na toepassing onmiddelijk zal doden, dat zegt wel genoeg, niet?

Wil je meer argumenten: https://tinyurl.com/y4nm4c5b

Ruud

ma, 02/04/2012 - 22:58
caabuteir

Het leek me al te mooi om waar te zijn. Als dat ijzersulfaat zo schadelijk is voor het milieu dan is dat ook wel iets om rekening mee te houden.

Ik onthoud vooral dat ik dus beter afzonderlijke middelen opzoek, bedankt voor de tip ;)

ma, 02/04/2012 - 23:19
peterplant

Je schrijft dat je ondanks bekalking mos hebt, het gebeurd heel vaak dat je dankzij kalk mos krijgt. Als je al op kalkrijke grond tuiniert, kan extra kalk een averechts effect hebben. Kalk kan namelijk voedingsstoffen aan zich binden die dan niet ter beschikking van het gras komen.
Zorg ervoor dat de voedingsstoffen die je in het groeiseizoen elke week afvoert ( in het afgevoerde, afgemaaide gras zitten natuurlijk voedingsstoffen opgeslagen) weer aangevoerd worden en je zult zien dat je gras weer harder gaat groeien en het mos weer zal overwoekeren.

Onderwerp gesloten