Welke planten in potten (buiten)

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 27/07/2010 - 13:11
SEC

Welke planten in potten (buiten)

We hebben net vier potten gekocht van Lechuza. De Cubico 40 in hoogglans wit. Deze willen we in de voortuin gaan zetten in één rij.
De pot heeft een binnenbak van 45x45x45cm.
De tuin zal hoofdzakelijk modern en strak worden.
De tuin ligt op het oosten.
Maar nu weten we eigenlijk niet zo goed wat we in de bakken moeten zetten. We willen wel iets wat we ook nog in de winter buiten kunnen zetten en groenblijvend is. Een palm is het eerste wat er in me opkomt. We hebben alleen in de achtertuin al een trachycarpus fortunei. Dus deze willen we eigenlijk niet in de voortuin (als hij het al zal doen). Wat kunnen we hier nog meer inzetten? Het hoeven niet alleen palmen te zijn, mag van alles zijn.

Bij voorbaat dank.

di, 27/07/2010 - 13:34
moesje

Ik denk aan Hostainfo-icon's, maar die verdwijnen wel onder de grond in de winter. Wel mooi bij een strakke tuin. Ik zou een variëteit kiezen met donker blauw-groen blad, bij de witte potten.

Heide kan ook; minder strak, maar wel wintergroen,en met bloesem.

Buxusinfo-icon - grote bollen of kubussen zijn duur, maar als je ze wat kleiner koopt en in buxusaarde zet, kun je ze zelf in vorm knippen. Ook wintergroen. Ook hier zou ik een donkerbladige variëteit kiezen.

Google eens op winterhard EN wintergroen, dan vind je vast nog meer.

Succes ermee!

di, 27/07/2010 - 18:36
monet

In plaats van buxusinfo-icon zou ook klimop kunnen. Die kun je ook in vormen laten groeien en die zijn een pak goedkoper en sneller resultaat.

Of een europese dwergpalm (Chamaerops humilis). Ook ietwat winterhard en wintergroen en heeft geen volle zon nodig.

di, 27/07/2010 - 19:48
SEC

Heide willen we ook zeker gaan plaatsen, maar alleen niet in die potten. Denk dat we ook iets hogers willen siergrassen oid. Aangezien de pot zelf 75cm hoog is, lijkt het me denk ik mooier. Een hostainfo-icon kan ook erg mooi zijn inderdaad.

Aangezien ik zelf weinig van planten of weet. Kan elk plantje in een pot of zijn er ook planten die daar niet tegen kunnen.

ma, 30/08/2010 - 16:02
Renate_

Bamboe lijkt me een oplossing! Dat is groenblijvend en verkrijgbaar in allerlei soorten en kleuren. Met en zonder blaadjes, met groene, witte of rode stengels...
Japanse holpijp lijkt me mooi in een strakke tuin, dit zijn rechte bamboestelen zonder blaadjes, ongeveer 80 cm, wel op het zonnigste plekje dat je hebt zetten en goed water geven.

Er zijn verder bamboes in allerlei hoogtes, van 30 cm tot meer dan 3 meter (hoewel die laatste niet zo geschikt zijn voor in een pot :-)

Voor de sfeer: een plaatje van Japanse holpijp.

Welke planten in potten (buiten)
ma, 30/08/2010 - 23:27
peterplant

Festucainfo-icon glauca 'Intense Blue' en diverse Carexinfo-icon soorten zijn groenblijvende grassen. Hakonechloainfo-icon is ook een mooi gras, maar in de winter niet groenblijvend. Yuccainfo-icon filamentosa of Y. gloriosa zouden ook kunnen. Geen gras, wel leuk.
Al deze planten kunnen in potten en hebbem een strakke uitstraling.

Bijna alles kan in pot gekweekt worden, als de pot maar voldoende groot is, een gat in de bodem heeft, goede potgrond bevat en als de planten maar op tijd water en eten krijgen.

di, 31/08/2010 - 00:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hebben jullie op de datum van de vraag gelet? Hopelijk zijn de potten inmiddels gevuld.

di, 31/08/2010 - 00:36
peterplant

Dat hoop ik ook, maar het is nooit te laat voor een ideetje.

di, 31/08/2010 - 01:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mee eens!

Onderwerp gesloten