Vaste planten in oorspronkelijke pot overwinteren, hoe?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 25/11/2018 - 00:20
kraaij65

Vaste planten in oorspronkelijke pot overwinteren, hoe?

Beste,

Ik heb als echte Nederlander bij een tuincentrum in de uitverkoop rudbeckiainfo-icon little goldsturm 13x C3 (potmaat), seduminfo-icon herbstfreude 13x C3, stokesiainfo-icon laevis mells blue 5x C3, alchemillainfo-icon mollis 14x, echinaceainfo-icon wit 3x C3, en hypericuminfo-icon miracle blossom 5x C3, en diverse siergrassen aangeschaft. Natuurlijk alle planten even uit de pot gelicht voor inspectie. Ik noem de potmaat omdat die wellicht het antwoord beinvloed?
Als het met de kerst dit jaar niet vriest in Tsjechie, (ik heb daar mijn klushuis en inmiddels een fantastische tuin vol met uitverkoopplanten uit Nederland) zet ik ze daar alsnog in de grond.

Nu mijn vraag.
Indien het in Tsjechie vriest laat ik de planten thuis. Ik heb hier de beschikking over een stadstuin (zuid) en een garage.
Hoe overwinteren deze planten nu het beste? Buiten laten staan ook als het dagen achtereen regent, met risico op verrotten? Onverwarmde garage? De grond licht vochtig houden? Anders? Graag jullie reacties.

Hartelijke groet, Pracana.

zo, 25/11/2018 - 09:33
GreenConnection

Zoals je had kunnen lezen, stel je een vraag op het forum: Tuintips GEVEN. Voor vragen is dit forum niet bedoeld. Plaats je vraag onder een ander geschikt forum aub.

vr, 30/11/2018 - 11:59
GreenConnection

@kraaij65: als je antwoord verwacht op je vraag, onderneem dan actie!

Onderwerp gesloten