Vaste planten in oorspronkelijke pot overwinteren, hoe?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 25/11/2018 - 00:20
kraaij65

Vaste planten in oorspronkelijke pot overwinteren, hoe?

Beste,

Ik heb als echte Nederlander bij een tuincentrum in de uitverkoop rudbeckiainfo-icon little goldsturm 13x C3 (potmaat), seduminfo-icon herbstfreude 13x C3, stokesiainfo-icon laevis mells blue 5x C3, alchemillainfo-icon mollis 14x, echinaceainfo-icon wit 3x C3, en hypericuminfo-icon miracle blossom 5x C3, en diverse siergrassen aangeschaft. Natuurlijk alle planten even uit de pot gelicht voor inspectie. Ik noem de potmaat omdat die wellicht het antwoord beinvloed?
Als het met de kerst dit jaar niet vriest in Tsjechie, (ik heb daar mijn klushuis en inmiddels een fantastische tuin vol met uitverkoopplanten uit Nederland) zet ik ze daar alsnog in de grond.

Nu mijn vraag.
Indien het in Tsjechie vriest laat ik de planten thuis. Ik heb hier de beschikking over een stadstuin (zuid) en een garage.
Hoe overwinteren deze planten nu het beste? Buiten laten staan ook als het dagen achtereen regent, met risico op verrotten? Onverwarmde garage? De grond licht vochtig houden? Anders? Graag jullie reacties.

Hartelijke groet, Pracana.

zo, 25/11/2018 - 09:33
GreenConnection

Zoals je had kunnen lezen, stel je een vraag op het forum: Tuintips GEVEN. Voor vragen is dit forum niet bedoeld. Plaats je vraag onder een ander geschikt forum aub.

vr, 30/11/2018 - 11:59
GreenConnection

@kraaij65: als je antwoord verwacht op je vraag, onderneem dan actie!

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag