Advies gevraagd, wat gaat hier steeds mis ?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 02/06/2019 - 16:56
René.W

Advies gevraagd, wat gaat hier steeds mis ?

Beste forumleden,

Wij zitten met het volgende : omdat wij opzich groene vingers hebben gaat het zaaien van bepaalde zaden toch steeds mis. Wij hebben al enkele jaren o.a paprika, peper e.a in schone bakjes gezaaid. Deze komen uit, laten ze groeien totdat ze ongeveer 4 blaadjes hebben, verspenen ze in andere potjes en dan stoppen ze met groeien ? Wij vinden dit vreemd.

Op onderstaande foto's het resultaat. Deze zijn in maart gezaaid, krijgen voldoende licht en vocht. De zaden zijn dit jaar gekocht, gebruiken géén stek / zaaigrond máár potgrond.

Terwijl peultjes die in een bak gezaaid zijn op het dakterras, elk jaar goed peulen dragen. Op dit moment worteltjes gezaaid op het dakterras en dit gaat goed.

Wij vragen ons af, wat doen wij verkeerd ? Wie heeft de goude tip ?

B.v.d Groet René,

zo, 02/06/2019 - 17:26
peterplant

Wat voor potgrond gebruik je? Ze ziet er nogal arm uit.
Staan de planten licht en warm genoeg en krijgen ze voldoende water en voeding.
Voelen de turfpotjes niet te droog aan? Veel water wat je geeft gaat direct in die potjes zitten en is dan niet beschikbaar voor de plantjes.

zo, 02/06/2019 - 19:29
René.W

Hallo peterplant, Bedankt voor de reactie. De potgrond die wij gebruikt hebben is : Bel garden voordeel potgrond. De plantjes hebben vanaf maart na het zaaien achter glas v'h dakterras gestaan, is altijd warm en licht. Sinds korte tijd buiten onder het afdak. De turfpotjes worden inderdaad natter gemaakt, dan de plastic potjes. ( omdat deze véél water wegnemen. Wij hadden nog enkele en wilde deze op maken )

Voeding krijgen ze niet. Wij dachten omdat ze pas gezaaid waren dit niet mocht, omdat de worteltjes nog te gevoelig waren. Welke grond en voeding zou u ons adviseren ?

B.v.d Groet René,

zo, 02/06/2019 - 19:37
peterplant

Als een plant geen voeding kan vinden, kan ze ook niet groeien. In voordeel potgrond zit meestal geen of nauwelijks voedingsstoffen. Die kun je eenvoudig zelf toevoegen. Als je je aan de opgegeven dosering houdt, hoef je niet bang te zijn voor je plantjes. Het gebruik van vloeibare of oplosbare mest is het eenvoudigst. Het gebruik van anorganische mest op dit moment is aan te raden.

zo, 02/06/2019 - 20:31
René.W

Top peterplant, bedankt voor de info.
Ik ben even gaan Googlen, en zag dat er ook Plantenvoeding voor groenten- en kruidenplanten bestaat. ( ik wist dit niet )
Ik neem aan, dat dit al goed is ?

Groet René,

zo, 02/06/2019 - 21:07
peterplant

Alle zorgvuldig samengestelde voeding is prima. Dat hoeft echt geen speciale voeding voor groente en kruiden te zijn, maar het mag natuurlijk wel. Beter iets dan niets.

ma, 03/06/2019 - 16:36
René.W

peterplant, bedankt voor de info. Gaan hiermee aan de slag.
Groet René,

Onderwerp gesloten