Magnolia bijna dood door verhuizen

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 02/06/2019 - 15:48
LMHZ (anoniem geplaatst)

Magnolia bijna dood door verhuizen

Hallo allemaal!

In dec afgelopen jaar zijn wij verhuisd en hebben we onze magnoliainfo-icon meegenomen. Dit voorjaar leek het alsof de boom dood was maar nu komen er overal scheuten op de stam. De rest van de boom (in de kruin) groeit helemaal niks en lijken de takken ook wel dood. Ik vroeg me af of iemand een tip heeft wat we nu het beste kunnen doen, kunnen we op dit moment de kruin terug snoeien en dan hopen dat er weer groei komt volgend seizoen? Of is het beter om de boom nu eerst rust te geven en alles wat dood is volgend seizoen te snoeien?

Bedankt alvast!

Met vriendelijke groet,
Lucas

zo, 02/06/2019 - 17:20
peterplant

Wat dood is, is dood. Het maakt niet uit wanneer je dat wegsnoeid.
Je hebt zo te zien een flinke plant meeverhuist en hebt waarschijnlijk in verhouding te weinig wortels meegenomen. Dat beschadigde wortelgestel is niet in staat om de hele plant te voeden en van water te voorzien.
Het beste kun je nu de plant flink insnoeien en hopen dat het nog wat wordt.

ma, 03/06/2019 - 18:41
WiPe

Met dat insnoeien kun je best nog wat wachten. Let er op dat je nu zeker geen groene delen wegsnoeit, de plant is al meer dan genoeg verzwakt. En laat nu alle blad er nog aan zitten. Dat heeft de plant zeker nog nodig. Volgend jaar kun je die dode takken nog altijd wegsnoeien. 

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag