Magnolia bijna dood door verhuizen

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 02/06/2019 - 15:48
LMHZ (anoniem geplaatst)

Magnolia bijna dood door verhuizen

Hallo allemaal!

In dec afgelopen jaar zijn wij verhuisd en hebben we onze magnoliainfo-icon meegenomen. Dit voorjaar leek het alsof de boom dood was maar nu komen er overal scheuten op de stam. De rest van de boom (in de kruin) groeit helemaal niks en lijken de takken ook wel dood. Ik vroeg me af of iemand een tip heeft wat we nu het beste kunnen doen, kunnen we op dit moment de kruin terug snoeien en dan hopen dat er weer groei komt volgend seizoen? Of is het beter om de boom nu eerst rust te geven en alles wat dood is volgend seizoen te snoeien?

Bedankt alvast!

Met vriendelijke groet,
Lucas

zo, 02/06/2019 - 17:20
peterplant

Wat dood is, is dood. Het maakt niet uit wanneer je dat wegsnoeid.
Je hebt zo te zien een flinke plant meeverhuist en hebt waarschijnlijk in verhouding te weinig wortels meegenomen. Dat beschadigde wortelgestel is niet in staat om de hele plant te voeden en van water te voorzien.
Het beste kun je nu de plant flink insnoeien en hopen dat het nog wat wordt.

ma, 03/06/2019 - 18:41
WiPe

Met dat insnoeien kun je best nog wat wachten. Let er op dat je nu zeker geen groene delen wegsnoeit, de plant is al meer dan genoeg verzwakt. En laat nu alle blad er nog aan zitten. Dat heeft de plant zeker nog nodig. Volgend jaar kun je die dode takken nog altijd wegsnoeien. 

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag