Selaginella lepidophylla

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 09/05/2007 - 12:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Selaginella lepidophylla

Ik heb reeds een jaartje zo'n plantje in mijn bezit. Bepaalde delen van het plantje zien zeer dor en zwart, terwijl direct aangrenzende delen (meestal aan de buitenkant, weg van wat je zou veronderstellen de kern van de plant te zijn) groen zijn.
Nu heb ik vastgesteld dat er zich hier en daar zeer helder groene takjes hebben ontwikkeld. Tot mijn spijt is er nu net zo'n takje afgekraakt tijdens het bevochtigen in droge vorm (alle afgekraakte takjes houd ik ook bevochtigd om te zien of ze nog enig groene kleur krijgen). Het helder groene deel bevond zich net boven zo'n dor deel. Ook vind ik het nogal vreemd dat de groene delen zich totaal niet aan het uiteinde van de takken bevinden (deze zien er geel-bruin uit), daarom denk ik ook niet dat het hier over nieuwe delen gaat.

Nu vroeg ik me af of je bij dit plantje enige wortelgroei kunt stimuleren en of het afgekraakte deeltje nu zal verdergroeien of slechts dezelfde grootte zal blijven. Hoe zou ik dit kunnen doen?

Groeit dit plantje eigenlijk wel verder, want in dit jaar heb ik het nog niet veel zien veranderen?

wo, 09/05/2007 - 18:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee, het groeit niet meer, maar reageert nog steeds op vocht na een (verplichte) droge periode.

vr, 06/07/2007 - 13:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Onderstaande info vond ik op www.ganesha.be: (ik was op zoek naar info over dit wonderlijke plantje)

Om de roos van Jericho tot bloei te brengen, overgiet men haar met koud, warm, heet, of zelfs kokend water, dat nornaaI gesproken elk plantaardig leven zou vernietigen. Dan beleeft u een bijna onvoorstelbaar wonder der natuur. Er komt nieuw leven in de ogenschijnlijk levenloze bladeren. De afzonderlijke twijgen openen zich, meer en meer, en na enkele uren is de roos prachtig vol en groen geworden.
Dan neemt men de roos uit het water, legt haar op een bord en geeft haar elke dag vers water. De roos van Jericho mag maar 8 dagen vochtig blijven en moet dan op een droge en warme plaats gelegd worden. Na ± 2 dagen is de roos weer helemaal ingedroogd, zodat men dit wonderlijke schouwspel steeds weer kan herhalen.

Het is dus belangrijk dat je het niet langer dan 8 dagen vochtig houdt. Daarna moet het echt weer indrogen.

vr, 06/07/2007 - 13:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Klopt, maar slecht 1 kanttekening: het is beslist niet tot BLOEI brengen, maar slechts tot (schijn)groei!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag