stekken geraniums

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 15/02/2008 - 15:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

stekken geraniums

Ik wil eind september mijn geraniums gaan stekken in een pot met water. Als ze wortel hebben geschoten wil ik ze pas in het voorjaar gaan potten maar hier moet ik dan nog 5 maanden op wachten.
Moet je in deze periode dan regelmatig het water verversen of wat moet je doen om de stekken in het water zolang mogelijk met wortel te bewaren (ongeveer 5 maanden)?

vr, 14/09/2007 - 10:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gewoon oppotten, zogauw ze geworteld zijn is beter. Geraniums op water bewaren in de rusttijd lijkt me niet verstandig. Ze moeten dan juist zo droog mogelijk.

vr, 15/02/2008 - 15:17
vhoma

Het stekken op water gaat vlot maar wanneer de worteltjes ongeveer 1cm zijn is het beter om ze in potgrond of cocospeat te gaan oppotten (waterwortel is geen grondwortel) dit om zo weinig mogelijk groeistilstand te krijgen. Stekken van pelargoniums (met de juiste naam) kan je vanaf eind augustus in elk stekmedium, wanneer ze beworteld zijn is oppotten in een groter potmaat de boodschap in het voorjaar dan opnieuw oppotten in 10,5cm pot zo kan je de groei opvolgen. Ook in het voorjaar kan je nog stekken van pelargoniums deze gaan geen groeistilstand meemaken en daardoor is er tijdens het seizoen weinig verschil waar te nemen. Wij stekken al enkele jaren onze pelargoniuminfo-icon verzameling in cocospeat met voldoende resultaat om ook op plantenbeurzen met onze jonge plantjes te staan.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag