Het ontmoeten van een andere kat voor het eerst

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 13/08/2010 - 15:25
Monvi

Het ontmoeten van een andere kat voor het eerst

Ik wilde gewoon iets grappigs vertellen, wat mijn poes deed gisteren. Ik woon in een appartement op drie hoog, en op ons verdieping is er nog een appartement. Mijn buurvrouw ze heeft een kater, en soms als zij op vakantie gaat zorg ik voor hem. Ik houd mijn deur gewoon open dan en ook die van de buurvrouw. Mijn poes, Minna, ze vindt het allemaal zo spannend dat ze met mij meeloopt. Ze vindt het prachtig bij de buurvrouw overal onderzoeken en ruiken. Maar die kater die zie je echt nooit, want hij is zo verschrikkelijk bang voor mensen, dat zodra ik daar ben heeft hij zich al onder het bed verstopt. Maar ook moeilijk te zien omdat mijn buurvrouw allemaal dozen heeft onder het bed, dus de kat is dan heel moeilijk te zien. Ik ben dus altijd nieuwsgierig geweest om te weten hoe ze zouden reageren als ze elkaar zien. Minna is twee jaar oud, en in die tijd dat ik haar heb, zijn we echt een paar keer zo bij de buurvrouw geweest. Een keer, maar ik denk een jaar geleden heeft Minna de kater gezien. Ik hoorde ineens een heel raar geluid. Ik ging kijken en Minna lag zo laag, zeg maar tegen de grond, en ging ze zo'n geluid maken. Grommen. De kater zeg ik niet meer, want die was al heel snel onder het bed weer ingedoken. Daarna hebben ze elkaar niet meer gezien. Maar gisteren wilde mijn buurvrouw mij iets vragen, en als ik de deur open doet springt Minna heel snel naar buiten en meteen binnen het appartement van de buurvrouw. We stonden zo te kijken... zo, zegt mij buurvrouw, zo brutaal... loopt ze zo naar binnen wij liepen achter haar, en eerst ging ze in de woonkamer overal ruiken. En dan liep ze naar het kuiken toe. Maar op bepaald moment zie ik de kater bij de deur van de slaapkamer staan. Ik was helemaal verbaasd, als ik er bent, is hij normaalgesproken niet te zien. En toen kwam Minna, en toen stonden ze echt een paar voetstappen uit elkaar, en stonden ze zo aan elkaar te kijken. Ik dacht oh, wat gebeurt nu? Maar echt niets, ze stonden gewoon stil en kijken, en dan ineens loopt Minna gewoon weg. Ze loopt naar buiten naar de trap toe. Ik vond het heel grappig, ik had misschien grommen of blazen verwacht. Maar geen geluid. Stonden zo heel neutraal aan elkaar te kijken.

vr, 13/08/2010 - 15:28
Monvi

Ook iets heel anders. Een tijd geleden heb ik ook in dit forum geschreven onder het onderwerp kat met allergien. Ik wilde alleen vertellen dat het nu echt heel goed gaat met Minna. Ze heeft geen wondjes meer en krabt niet zo verschrikkelijk veel meer. Uiteindelijk weet ik niet wat het was, maar ik denk dat het laatste wat ik had verandert was de waspoeder. Ik gebruik nu alleen hypoallergeen. Misschien was dit het toch?

Het ontmoeten van een andere kat voor het eerst
za, 14/08/2010 - 11:35
malou

Haha wat grappig, dat ze idd zo onverstoord doorliep net of bestond die kat niet, alhoewel dit ook wel een kat eigen iets is.

Als ze zich afwachtend op had gesteld of angstig, dan had de kans bestaan dan de andere kat haar aan zo vallen.

Daarom is het een trekje van katten om net te doen of is er niets loos, en gewoon weg te lopen, heel nonchalant haha.

Over de waspoeder, je bedoelt wat je voor je wasgoed e.d. gebruikt?
het zou kunnen, sommige katten, honden, mensen en ook andere dieren, kunnen gewoon allergieen hebben voor dingen dat je denkt, kunnen ze dáárvoor allergisch zijn?

Wel fijn dat het nu over is.

En wat een schitterende dame is je kat! Ziet er fantastisch uit :D

zo, 15/08/2010 - 21:35
ylona

Leuke verhalen lezen we ook graag. Hoeven echt niet altijd problemen te zijn. Toch? Mooie kat inderdaad.

ma, 16/08/2010 - 16:59
Monvi

Ja, ik had dus al eerder over de allergien geschreven: https://tinyurl.com/y57ekqgp
Maar zoals ik zei, gaat het gelukkig nu veel beter. In ieder geval heeft ze geen wondjes meer, dus ik denk dat dat een teken is van dat ze niet meer zoveel krabt. Haar huid ziet er weer heel mooi uit een haar is over gegroeid.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag