katten

43 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 12/02/2011 - 16:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

katten

we hebben erg veel last van kattenuitwerpselen in onze tuin.
Het strooien van anti-kat-korrels, peper of sprayen helpt niet.
Zijn er bepaalde bodembedekkers waar katten een hekel aan hebben?
De katten klimmen op de schutting en springen zó in de tuin dus dichtmaken met gaas heeft geen zin.

za, 12/02/2011 - 16:11
birdwatcher

ik weet ook niet wat je er tegen kan doen,vindt dat katten gewoon niet los horen te lopen,maar dat zullen de kattenliefhebbers wel niet met me eens zijn
ik zelf zet de katten die mijn tuin als scheit en jachtveld gebruiken een dagje op water en brood meestal mijden ze daarna mijn tuin

za, 12/02/2011 - 17:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Split leggen langs de plekken waar ze in je tuin komen.Is scherp en erop lopen vinden katten niet fijn.Kan je tuin erop inrichten want alleen dat spul neerleggen is niet mooi.@ birdwatcher hoe doe je dat de katten op water en brood vangen en opsluiten?

za, 12/02/2011 - 19:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn katten weigeren te lopen op grond waar cacaodoppen op gestrooid zijn. Ze vinden het vervelend aan hun voetjes.

za, 12/02/2011 - 21:29
D_SDennis

Katten houden van open grond. Maak eens een mooie tuin waarin je een goed gekozen gesloten beplanting hebt. Voordeel is dat je niet meer hoeft te schoffelen en je ook veel minder onkruid hebt. Plus de vele planten zijn veel aantrekkelijker om te zien. Als er dan toch een drol tussen terecht komt is dat alleen maar mest voor je planten. Je handen hebben daar dan toch niets meer te zoeken. Nogmaals, katten houden van open grond, liefst lekker losgeschoffeld zodat ze daar makkelijk hun behoefte kunnen doen. Zorg dat je niet degelijke plekken in je tuin hebt.

zo, 13/02/2011 - 15:06
birdwatcher

@Mhofman
ik heb een grote inloopkooi en daar mogen ze dan een poosje blijven

zo, 13/02/2011 - 16:19
carolyn

mottebollen en koffiegruis leggen/uitstrooien,duur wel tijdje maar na verloop is je tuin niet meer zo aantrekkelijk voor hen.
of anders wat valeriaan planten ,wordt je tuin meer een plek waar ze een aangenaam gevoel krijgen en waar ze zeker hun behoefte niet willen doen.
Wat je ook kan doen is enkele keren klaar staan met de waterspuit,hebben ze een grondere hekel aan en na tijdje zoeken ze een andere plaats.
Wat ikzelf ook gedaan heb met mijn ander tuintje is op de plekken waar ze hun behoefte doen ,elke dag wat katte-eten op schaaltje plaatsen dit heb ik zo tijdje gedaan en gedaan met de poep.
Je moet weten dat een poes een zeer proper dier is en zeker niet poep waar ze eet.

hopelijk heb je hier iets aan

zo, 13/02/2011 - 16:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Allen hartelijk dank voor de tips.
Betulainfo-icon, is dat geluid hoorbaar of op zo'n frequentie dat mensen dat niet horen? Ik wil n.l. m'n buren niet voor het hoofd stoten want de katten zijn van hen en ik vind ze best gezellig, alleen hetgeen ze achterlaten niet. En wat kost zo'n apparaatje (ongeveer)?
Cacaodoppen heb ik ooit eens geprobeerd maar de overdreven cacaolucht wordt op den duur hinderlijk.
Beplanten heb ik aan gedacht, alleen zouden het dan groenblijvende bodembedekkers moeten zijn die geen of weinig zon nodig hebben.

Heeft iemand een tip voor die bodembedekkers? :))

zo, 13/02/2011 - 21:03
patricia_1972

Wij hebben lievevrouwebedstro in de tuin staan. Wel in de zon maar ze horen
eigenlijk in de schaduw (zie link):

https://tinyurl.com/yyj2yt6n

Blijft groen ook in de winter. Misschien een tip. Oja en onze poes plast ook
alleen maar op plaatsen waar er alleen aarde op ligt dus het kan denk ik wel
helpen....En wel van mijn kat af blijven he birdwatcher :-)

zo, 13/02/2011 - 21:25
himalaya

Het verschil tussen honden en katten is immens, en daar kom je dus nooit uit! Vergelijk geen appelen met peren.

Honden zijn gezelschapsdieren en leven in de natuur in roedels. Die kun je dus binnenhouden als ze sociaal bezig worden gehouden in de groep (gezin)

Katten daarentegen, zijn eenlingen, op zichzelf staande dieren. Die geen link voelen met de kudde waar ze verplicht deel van uit moeten maken in gevangenschap. Die gaan hun eigen gang. Dat kun je ze niet kwalijk nemen, en hun baasjes dus ook niet. Die hebben respect voor de leefwijze van hun huisdier. Daarom kiezen ze voor een kat.

Honden moeten volgens de wet aangelijnd zijn. Dat is voor honden geen probleem, maar bij een kat gaat dat niet. De enige optie is dat katten verboden moeten worden, omdat ze niet in het plaatje passen, zoals honden.
Dat gaat nooit lukken.

zo, 13/02/2011 - 22:46
patricia_1972

Ja.......je moet denk ik zelf een kat hebben om te begrijpen hoe leuk ze
zijn! Wat is er nu leuker dan, als je bezig bent in de tuin, dat er een
rondspringende kat om je heen gaat. Vind ik wel gezellig hoor! En een kat is
echt niet te temmen (zoals Himalaya al zei)dus de baasjes zullen je niet
kunnen helpen.

Misschien is dit trouwens wel de oplossing: Zelf een kat of hond nemen. Onze
kat verjaagd veel katten omdat het haar territorium is. Is er maar eentje die
in de tuin plast....(heel af en toe trouwens).

Groetjes

zo, 13/02/2011 - 22:51
himalaya

Mijn kat is s,nachts buiten en schijt als hij s,ochtend binnenkomt op de kattenbak, (dat is het eerst wat hij doet als hij binnenkomt.)Daarna ligt hij de hele dag te pitten op de bank. S,avonds smeert hij hem weer naar buiten en komt s,ochtends weer thuis. We hebben een kattenhuis. Als hij het buiten niet meer leuk vind slaapt hij in zijn huisje. Dan heeft echt niemand last van hem. Dakloze katten veroorzaken problemen, maar onze kat slaapt in zijn huisje als hij niet naar binnen kan.

zo, 13/02/2011 - 23:11
himalaya

dit huisje dus
Ook al is hij buiten, maar katten gaan niet zwerven als ze een dak boven het hoofd hebben. Een veilige plaats om zich terug te trekken. Hij voelt zich daar veilig als hij niet naar binnen kan. de buren hebben geen last van hem.
En overdag is hij binnen. Dat zouden meer kattenliefhebbers moeten doen. Er ligt een kussen in met een tempex hoesje erover, zodat hij kan slapen op een droog kleedje, ook met 20graden vorst.

katten
zo, 13/02/2011 - 23:36
patricia_1972

Leuk huisje :-)

zo, 13/02/2011 - 23:48
himalaya

wil je er ook een?

zo, 13/02/2011 - 23:57
patricia_1972

Ja, Ik wel maar......maar mijn vriend niet (hij zegt dat ons hele huis al een
kattenhuis is :-)). Maar is er een bouwpakketje voor (vroeg ze toch
geinteresseerd)?

ma, 14/02/2011 - 00:01
himalaya

nee, geen bouw paketje voor hande. Ik heb een lieve vriend die nogal handig is en schuren met hardhouten latjes heeft, vandaar!

ma, 14/02/2011 - 00:06
patricia_1972

Had ik maar zo'n vriend *zucht*

ma, 14/02/2011 - 00:12
himalaya

iedere vriend heeft zijn kwaliteiten, bestond er maar één met alle,
maar we wijken af van het onderwerp

ma, 14/02/2011 - 00:38
himalaya

katte overlast is niet leuk, maar wat denk je van honden overlast.
Als het vriest ben ik blij. Maar nu niet. Zodra het boven nul is heb ik mensen in de buurt die de hond s,nachts buiten laten. De hele nacht blaft hij alles bij elkaar. Het is een paar blokken van mij af, maar het klinkt of die hond bij mijn oor staat. Dit gaat uren door. Ik stop oordopjes in mijn oren, maar die vallen er af en toe uit. Dan wordt ik weer wakker. Ik weet niet waar het precies is, dan moet ik s,nachts opstaan om daar achter te komen. Dat is nog eens iets anders dan poep van katten, daar kun je in ieder geval bij slapen. Dat geblaf van honden midden in de nacht dus niet.

ma, 14/02/2011 - 20:16
Tippi

Ben je eigenlijk heel zeker dat het van katten afkomstig is? Een tijd
geleden dachten wij ook dat er een aantal katten hun gevoeg deden in onze
tuin, tot we erop uitgekomen zijn dat er een egel rondhing. In principe
graaft een kat toch alles onder bij mijn weten? (Allé, de onze doet dat toch
:) )

ma, 14/02/2011 - 20:57
birdwatcher

vergeleken met een kat heeft een egel maar hele kleine keutels

di, 15/02/2011 - 09:40
birdwatcher

Ja.......je moet denk ik zelf een kat hebben om te begrijpen hoe leuk ze
zijn! Wat is er nu leuker dan, als je bezig bent in de tuin, dat er een
rondspringende kat om je heen gaat. Vind ik wel gezellig hoor! En een kat is echt niet te temmen (zoals Himalaya al zei)dus de baasjes zullen je niet
kunnen helpen.

Ik vindt katten leuke beesten hoor,maar ik heb een vogelvriendelijke tuin en wil gewoon geen katten in mijn tuin,al die raadgevingen zijn lief bedoeld hoor maar het is toch belachelijk dat dat ik mijn tuin aan moet passen aan HUISDIEREN van een ander,als ik een haan neem schreeuwt de hele buurt moord en brand,maar katten mogen bij mij wel alle kikkers vogels en muisjes vermoorden?
Katten zijn geen natuur en daar horen ze ook niet,temmen kun je ze niet maar africhten wel,na een dagje in mijn tuin weten ze heel goed dat ze niet welkom zijn,en dat is niet mijn schuld maar van de baasjes.
Mensen die 'snachts hun kat naar buiten doen zijn ook geen liefhebbers die willen alleen de lusten de lasten zijn dan voor de buren.
Huisdieren horen in huis en niet op straat.
groet Dirk.

di, 15/02/2011 - 11:38
RdB

Dirk, ik zal mijn kat vertellen dat ze bij jouw de tuin niet inmogen, maar of dat helpt? Hoe ik dat kan africhten zou ik echt niet weten.
En 's zomers een kat 's nachts binnen houden? Hoe doe je dat? Denk je echt dat ze 's avonds even langs komen om te vertellen dat ze hedennacht op stap gaan? Als het warm en zwoel weer is zie ik ze soms dagenlang niet, of hooguit op apegapen liggen onder een struik of zo.
Ik snap die irritatie wel maar maatregelen nemen is niet zo eenvoudig of je moet ze voor 100% van de tijd in een kooi gaan houden of zoiets. Maar wie houdt dan hier de muizen, mollen e.d. onder de duim? Ze moeten hier wel werken voor de kost!

Ruud

ps. overigens heb ik zelf een vogelvriendelijke tuin met zeer veel nestelende vogels. Behalve soms wat jong spul pakken ze toch voornamelijk muis, hoewel de voorkeur nogal per kat kan verschillen. Zo had ik een vlinderetende kat en heb ik er nu een die verzot is op spinnen.

di, 15/02/2011 - 14:24
birdwatcher

Ik snap die irritatie wel maar maatregelen nemen is niet zo eenvoudig of je
moet ze voor 100% van de tijd in een kooi gaan houden of zoiets. Maar wie
houdt dan hier de muizen, mollen e.d. onder de duim? Ze moeten hier wel werken
voor de kost!

begrepen Ruud,maar als je woont zoals ik met alleen kleine tuintjes om me heen waarvan de meeste toch al een betonvlakte zijn.
dan is de druk van buurtkatten te groot om nog een fatsoenlijke populatie
vogels muizen en kikkers in mijn tuin te houden.

en idd als jij tegen jouw kat zegt dat ze niet in mijn tuin mogen komen luisteren ze niet,maar als ik het ze vertel wel hoor hahahaha

di, 15/02/2011 - 16:18
RdB

Zo ver komen ze denk ik niet...

Ruud

di, 15/02/2011 - 20:08
patricia_1972

Ja dit is een eeuwige strijd tussen kattenbezitters en de niet
kattenbezitters .
Gelukkig heeft er nog niemand over mijn kat geklaagd. Ze vangt alleen
insecten en klimt af en toe op het platte dak van de buren....die haar
vervolgens een leuk eigenwijs beestje vinden....houden zo :-)
Groetjes

di, 15/02/2011 - 20:32
patricia_1972

Even om te pesten: Ahh wat lief zo'n poesje in de tuin :-).

katten
wo, 16/02/2011 - 00:17
birdwatcher

ik zal maar niet terug plagen

wo, 16/02/2011 - 17:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja Tippi, ik weet zeker dat het poezen zijn ik zie ze zelf graven, met een ervan ben ik dikke vrienden, die zou ook het liefst ons huis in bezit nemen.Het is een hartstikke lief dier en ik wil geen ruzie met de buren, maar op katvriendelijke manier zorgen dat ze geen aarde meer kunnen vinden, dus bodembedekkers planten.
Eigenaardig dat peper en antikattenkorrels niet helpen, de hele schuur stinkt er al maanden naar maar de katten blijven gewoon komen....;))((

do, 17/02/2011 - 21:26
himalaya

als het zo is dat katten de leefomgeving van sommige mensen verzieken, zou het houden van katten verboden moeten worden. Maar dat is niet zo!
dus zo erg schijnt het niet te zijn. (Anders had de regering al ingegrepen.)

Dan zou dat ook moeten gelden voor honden, cavia,s (die piepen,krijsen s,nachts bij onze buren), feestjes, partijtjes, klussers en barbecues.

Dus alles waar je last van ondervindt.

Maar mensen........
Als je geen last wil hebben van sociale geluiden en huisdieren,
verhuis dan naar het bos, of het platte land.

accepteer je omgeving, zo erg is het in Nederland niet!
Zet je situatie maar eens af tegen een sloppenwijk in Amerika.
Wij zijn veel te verwent! En daarom zeuren we over het minste of geringste.

groetjes Himalaya

do, 17/02/2011 - 22:06
D_SDennis

Ik ga niet bijdragen aan die eeuwige strijd, maar katten, andere dieren of mensen die andermans spullen beschadigen of vervuilen, daar hou ik ook niet van. Ik heb twee katers en die hou ik binnen. En die hebben het prima naar hun zin. Ze kunnen in huis (als wij er zijn), in de garage, waar eten staat en de kattenbak, en via een kattenluik naar buiten. Maar de tuin is omheidn en ze hebben geen behoefte aan de ruimte buiten de tuin. Prima, als ze dat wel zouden hebben, hioeld ik ze weer binnen want ik wil niet dat mijn katten een ander overlast toebrengen. Respect voor de mensen die dat verdragen, maar evenzoveel respect voor de mensen die dat niet op prijs stellen. En dat zeg ik, die echt gek met mijn katten is......

do, 17/02/2011 - 23:45
himalaya

je doet het goed in jou ogen. Door je opmerking draag je wel bij aan de eeuwige strijd. Een kat is niet voor mensen op de wereld gezet.
Het zijn jagers en buiten dieren. Als je ze binnenhoudt doe je ze geweld aan.
Je bent trots op het feit dat je ze binnen kunt vermaken. Dat is echter een pleister op de wond. Eigenlijk ben je net zo egoïstisch als mensen die hun kat naar buiten laten. Het verschil is dat jou katten een onnatuurlijk leven lijden, in tegenstelling tot de katten van die aso's die hun kat naar buiten laten. Neem dan liever een hond, die voelen zich echt prettig bij het leven dat jij ze kunt bieden.
DUS wat ik bedoel: kies een huisdier naar je levens filosofie.

groetjes Himalaya

do, 17/02/2011 - 23:53
patricia_1972

Hoi Himalaya,

Ben ik niet geheel met je eens. Zelf heb ik twee katten. Eentje die ik al
had
toen ik op een flat woonde en een kat die is komen aanlopen. Die een is
echt
een binnenkat geworden (een lekkere rode dikzak). Hij mag zo naar buiten
maar als de deur dicht gaat
dan staat hij 1 minuut later zielig voor de deur te miauwen. De ander moet
je
echt niet verbieden om naar buiten te gaan want dan wordt ze nijdig en
begint
overal plasjes in huis te doen. Dus het is maar wat een kat gewend is en
het
is niet meteen dierenmishandeling. Sommige katten kunnen zich prima binnen
vermaken heb ik dus zelf ondervonden. Het is maar wat ze gewend zijn. Wel
denk ik dat een buiten kat een iets gezonder leven heeft :-) en zou ik ze
persoonlijk nooit verbieden om naar buiten te gaan als ze dat willen.

Groetjes

do, 17/02/2011 - 23:52
D_SDennis

Och Patricia, trek het je niet aan. Een antwoord zoals dat van die berg is er echt een waar niemand wat mee kan. Ik leg dat naast me neer. Alsof katten wilde dieren zijn....

vr, 18/02/2011 - 00:37
himalaya

Beste Patricia,

Ja, dat kan misschien ook.
Ik heb alleen nog geen ervaring opgedaan met katten die zo gedegenereerd zijn.
(niet negatief bedoeld) Ik moet er wel bij zeggen dat ik 50 meter van het bos af woon. Dus alle katten die ik heb gehad worden erg geprikkeld door de natuurlijke omstandigheden.
Misschien is het dan wel zo: dat hoe meer een kat in zijn natuurlijke habitat vertoeft des te meer hij wordt geprikkeld om kat te zijn.
Als dat klopt, heb ik niets te melden over katten in de stad. Dan zouden de katten zich dus aanpassen aan de situatie. Maar dat geloof ik niet, anders zouden er niet zoveel mensen klagen over katten.
groetjes Himalaya

vr, 18/02/2011 - 00:08
rubo

Het probleem met katten is de katdichtheid per m2.

Woon je op het platteland of in een villawijk met tuinen vanaf 200 m2 dan heb je dit probleem niet.
Bij rijtjeshuizen die dus erg dicht op elkaar staan met kleine tuintjes ligt dit heel anders.
Juist daar krijg je grote verschillen tussen mensen die katten haten en mensen die katten koesteren.
Ik denk niet dat dit op te lossen is. De middeltjes die als kattenverjagers op de markt zijn hebben alleen een positieve werking bij de verkopers.
Woon je in zo'n omgeving dan is dat iets wat erbij hoort, of je wilt of niet.

vr, 18/02/2011 - 00:10
himalaya

d-sdennis.

dat zijn ze ook!

Himalaja is de naam, geen berg

Of wil je iedereen laten weten dat je geografische kennis hebt?

vr, 18/02/2011 - 00:26
himalaya

Rubo,

Daar zou je wel eens gelijk in kunnen hebben.
Maar ik snap niet waarom de overlast van honden altijd zo gebagatelliseerd wordt. Alle overlast gaat altijd over katten, omdat ze vrij rondlopen, daar is geen wet voor, zoals bij honden (aangelijnd en hondenbelasting)

Of is het zo als bij auto,s, degene die belasting betaald heeft het meeste recht. Automobilisten voelen zich belangrijker dan brommers, voetgangers,of fietsers.
Omdat ze wegenbelasting betalen.

Vergis je niet in de overlast die mensen ervaren van honden. Stront op de stoep. En geblaf! Maar omdat hondenbezitters belasting betalen voor hun hond menen ze meer rechten te hebben.

groetjes Himalaya

vr, 18/02/2011 - 00:58
rubo

Ik vind niet dat de overlast van honden gebagatelliseerd wordt.
Integendeel zelfs, er is hondenbelasting, overal bordjes met Verboden Voor Honden en speciale honden-uiltaatveldjes. Schijt je hond tegen de verkeerde boom dan krijg je een bon (echt gebeurd !). De overheid heeft de overlast van honden geprobeerd in te perken door maatregelen te nemen en in mijn ogen terecht ook. Honden dienen een tatoo in hun oor te hebben terwijl het chippen van katten vrijblijvend is.
De honden vormden een probleem voor de samenleving (of beter gezegd het baasje) waardoor de overheid ingrijpt. Dat dit soort maatregelen niet voor katten geldt heeft al aan dat het probleem met honden groter is dan met katten. Als jij stelt dat de overlast met honden t.o.v. katten gebagatelliseerd wordt kan ik niet ander concluderen dat het beleid van de overheid zijn vruchten afwerpt.

Een klein voorbeeld: een kat zal zijn kleine keutel alleen in een kuiltje doen en dit afdekken. Daarentegen zie ik vaak genoeg grote hoppers van honden liggen midden op het trottoir.
Nogmaals, aan die hond ligt het niet maar wel aan zijn baas.

Dat degene die belasting betaald (honden of automobilisten) zich meer rechten toe-eigent geloof ik niet.

vr, 18/02/2011 - 01:18
himalaya

rubo,

O.K. dat wil ik dan in het midden laten over die belasting.
Het is net wat je zegt, Katten graven hun behoeften in ieder geval in.
Terwijl je, vooral na een vorstperiode, uitglijdt over de honden stront.

De stoep is er mee bezaait. Komt het dan nooit bij honden liefhebbers op,
om rekening te houden met mensen die daar misschien in kunnen trappen?

Zij zijn er in ieder geval bij als hun huisdier de boel bevuild, ze lopen ernaast, en lopen gewoon door. Weg is weg, maar het ligt in ieder geval niet in hun tuin.
Katten worden niet uitgelaten door hun baasjes. Dat hoeft ook niet, want ze ruimen hun eigen uitwerpselen op, door ze te begraven.

Daar kunnen honden en hun baasjes een voorbeeld aan nemen!

Of moeten we de katten ook maar leren om op de stoep te poepen?

gr. Himalaya

vr, 18/02/2011 - 11:22
birdwatcher

als je zo dicht bij het bos woont bedenk dan wel dat jagers,met recht jou kat naar de eeuwige jachtvelden schiet.
als hier iemand bagataliseert ben jij het wel.
allelei onzin uitkramen on het moordgedrag van je katten te vergoeilijken
katten zijn huisdieren en geen wilde dieren,daarom doe ik ze ook alleen een beetje stress bekomen,als het wilde dieren waren zou ik er heeel anders mee omgaan,zou ik het zelfde doen als met de ratten die ik af en toe vang.
meer dan 6 miljoen vogeltjes vermoorden die krengen per jaar,maar dat maakt jou schijnbaar niets uit,je laat ze gewoon het bos in en moorden maar,dat noem ik aso

vr, 18/02/2011 - 12:05
D_SDennis

Berg typt gewoon wat makkelijker. En ja met mijn topgrafische kennis is niets mis. Met jouw opvatting over katten en wilde dieren wel. Als jij denkt dat katten (en dus ook koeien, varkens, geiten en ga zo maar door, wilde dieren zijn, dan heb je toch ergens iets gemist.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag