parkiet

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 20/12/2011 - 14:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

parkiet

mijn mama was op een dag gaan winkelen en ze zag opeens iets blauws uit de lucht vallen. Het was een parkiet. het viel op de grond en het kon elk moment verpletterd worden! dus mijn mama is uit haar auto gestapt en heeft alle auto's doen stoppen om het leven van de parkiet te redden! hij was gelukkig ongedeerd! Ze heeft hem mee genomen en heeft een kooi en nog wat spulletjes gekocht. we hebben hem dan in huis gezet... Na een goede week zag hij er nog altijd een beetje depressief uit. dus we hebben een ander mannetje gekocht en erbij gezet. maar ze maken nogal veel ruzie en ze krijsen nogal veel. de nieuwe is een beetje egoistisch en maakt het meeste lawaai!
mijn vraag is dus: is het normaal dat ze zo doen tegen elkaar?
misschien is het omdat hij er nog maar net is? dank u wel
Julie

do, 22/12/2011 - 14:59
pia zz

mannetjes kunnen wel veel lawaai maken met z'n 2 tjes, maar als ze gaan vechten, bijten ze elkaar vaak in de pootjes, en dan gaat het niks worden, dan kun je er beter een vrouwtje bij zetten, geen nestgelegenheid geven, anders zit je daar weer mee, soms gaan 2 mannen wel goed en is er niets aan de hand, misschien kun je de dierenwinkel vragen of je mag ruilen, dat deze 2 niet met elkaar kunnen opschieten.....

do, 22/12/2011 - 18:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

dank u wel! nu hebben we het mannetje terug naar de winkel gebracht. we gaan nu waarschijnlijk geen nieuwe meer kopen want hij ziet happy uit! :-)
toch bedankt voor de informatie!

do, 22/12/2011 - 20:05
pia zz

succes, een parkietje kan ook best alleen hoor, zorg voor speeltjes in de kooi en laat hem er geregeld uit om lekker rond te fladderen, ze kunnen heel tam worden, laat hem dan eerst wennen aan je hand, door die eerst geregeld in de kooi te steken, en laat hem dan voorzichtig op de hand springen, zo kun je de oefeningen allemaal uitbreiden, misschien handig om even een parkietenboekje te kopen, daar staat heel veel informatie in over het tam maken, wij hebben ze vroeger ook gehad, ze zaten gewoon op de pen, als ik aan het schrijven was,ze waren heel erg tam......heel gezellig, zo'n kleine kwetteraar.....maar denk wel goed om de ramen en deuren, dat die gesloten zijn!

do, 22/12/2011 - 21:19
turtleboy

Parkieten kunnen het beste met meerdere gehouden worden daar het in de natuur sociale vogels zijn die in grote groepen leven het tam worden doen ze uit noodzaak en zien de mens dan als soortgenoot.

Onderwerp gesloten