Bestemming voor dode kikkers

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 19/02/2012 - 20:50
Bruine kikker

Bestemming voor dode kikkers

Die domme bruine kikkers hebben het weer gedaan: overwinteren in mijn veel te ondiepe vijver. Ik heb met alle macht voor het derde jaar geprobeerd het ijs open te houden middels een stuk pijp in piepschuim. Dat lukte aardig, maar helaas helaas, alle kikkers zijn toch omgekomen. Ik schat het er op 10 à 15.

Ik vind hun dood zo zinloos en vroeg me af of ze niet als hapje voor reigers of ooievaars kunnen dienen. Kan ik ze ergens neerleggen waar reigers komen? Iemand die dat weet?

zo, 19/02/2012 - 22:26
turtleboy

Ruim je vijver op dan gaan er geen kikkers meer dood!

ma, 20/02/2012 - 00:29
Batdah

Hier zijn de kikkers ook verdwenen...ze zijn ook vanzelf gekomen..m'n vijver ruim ik zeker niet op..

ma, 20/02/2012 - 08:12
Bruine kikker

Tuurlijk zit ik daarover te denken. Om die hele vijver op te ruimen. Maar de andere drie jaargetijden zijn de kikkers helemaal gek ermee. 's Zomers heerlijk zwemmen in de vijver of op de rand zonnen. Dus als ik die vijver opruim, is er in de wijde omtrek hier geen water meer. En ik heb gemerkt dat bruine kikkers dan wel landkikkers zijn, maar dat als ze de keus hebben toch echt het water prefereren. Overigens denk ik eraan de vijver voor de volgende winter leeg te halen. Dus ik ben er echt wel mee bezig om dit te voorkomen. Kon er echt niet van slapen, het was een ware nachtmerrie die dode kikkers aan te treffen. Verder heb ik ze twee jaar kunnen helpen met de vorst door dagelijks een paar keer per dag een wak te smelten (wat helemaal niet makkelijk was). Dit jaar voor het eerst een tip uitgevoerd: buis met piepschuim. Had ik die tip maar nooit gehad...

Dus ik snap de reacties wel, maar twijfel omdat het buiten de winter ook echt een paradijsje is voor ze. Maar goed, nog geen reactie op mijn vraag gehad.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag