Nestkast naar het zuid westen

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 16/05/2012 - 00:40
Jones

Nestkast naar het zuid westen

Begin april dit jaar bij Vivara een heel mooi nestkast gekocht.

Omdat wij op een appartement wonen kon ik het enkel tegen de muur op ons terras hangen. Het kastje is daarom naar het Zuid (Westen) gericht (ongeveer).

Het hangt er heel stevig met een beetje dekking van de dakgoot maar ... er is nog geen kandidaat komen kijken. Nochtans vliegt er heel wat rond in de buurt.

Enig idee hoe het komt?

Ik weet dat het beste is dat het naar het Oosten gericht is maar dit is nu niet mogelijk door het appartement.

Omdat het om een stevig nestkast gaat die heel wat kan verdragen hoopte ik dat het ondanks de verkeerde windrichting toch bewoond gaat worden.

Maak ik nog kans of is het helemaal uit den boze?

Nestkast naar het zuid westen
wo, 16/05/2012 - 00:41
Jones

Hier nog een foto.

wanneer je weg vliegt van het nestkastje kom je in achtertuinen terecht met veel boompjes enzo, dus het is zeker niet stedelijk ofzo.

Nestkast naar het zuid westen
wo, 16/05/2012 - 00:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Soms moet een nestkastje een paar jaar hangen, voor vogels belangstelling krijgen. Misschien is de omgeving ook nog te kaal. Met een klimplant rondom de regenpijp, komen en wat meer schuilmogelijkheden.

wo, 16/05/2012 - 03:07
Draco

Misschien Airco inbouwen, want deze plek lijkt me nogal warm voor een nestkastje. Een klimplant kan in dit opzicht 'n goede dienst bewijzen of anders een zonnescherm. Bij ons hangt een nestkastje op 't ZW, maar onder een overhangend afdak, zodat er geen direct zonlicht opvalt. Het is bewoond door koolmezen.

wo, 16/05/2012 - 06:47
daucus

Ik heb ongeveer 15 jaar geleden een vliegenvangerkast op gehangen. Nog nooit een vogel in
gezeten. Tot nu! Er heeft zich een paartje gekraagde roodstaarten in gevestigd. Soms moet je dus
heeeeeel veel geduld hebben.

wo, 16/05/2012 - 17:18
Black Grouse

Hoi hoi,

Ik denk dat je het nestkastje een beetje te laat hebt gekocht. Je kunt hem het beste, als je een nieuwe kast wilt neerhangen, hem in de herfst neerhangen. Dan kunnen ze er alvast aan wennnen. En in de winter gebruiken ze het als slaapplaats.
Ikzelf heb er een hangen die gelijk vanaf het eerste jaar in beslag werd genomen. Tot nu toe heb ik elk jaar wel een nest gehad.
Op dit moment zijn ze zelfs bezig met het achtste nest alweer. Het nest wat al eerder dit jaar was gelegd was helaas niet gelukt. Er was iets met het vrouwtje gebeurd, waasrdoor de jongen zijn doodgegaan. Het waren er zeven. Hopelijk heeft dit nest meer succes. Er liggen op dit moment al 6 eieren in het nest.

Groetjes, Black Grouse

Nestkast naar het zuid westen
wo, 16/05/2012 - 18:24
tuinwroeter

Ik heb 4 jaar geleden, toen we hier kwamen wonen een kastje in een Dennenboom gehangen op het noorden, verder was er geen plaats i.v.m. katten en de windstromingen ter plekke.
Tot een paar weken geleden was er geen vogel die erin wou nestelen, maar vanmorgen hoorden we ineens zacht gepiep en toen we beter op gingen letten zagen we koolmeesjes af en aan vliegen met voedsel voor de kleintjes. Ik heb er niet in gekeken om te tellen, en dat ga ik ook niet doen , om de rust niet te verstoren. Zeker is in ieder geval dat er een nestje met koolmeesjes in zit, en ik hooop dat dat vaker gaat gebeuren.

do, 17/05/2012 - 16:52
Black Grouse

Hoi Tuinvroeter,

Ik heb ook niet zelf in het kastje gekeken. We hebben sinds dit jaar een webcam in gebouwd. Zo kunnen wij het helemaal volgen. Maar het is om eerlijk te zijn heel erg leuk om dat gepiep van de jongen te horen. Nu maar goed opletten wanneer ze uitvliegen. Voordat je het weet hoor je het gepiep niet meer.

Groetjes, Black Grouse.

vr, 18/05/2012 - 17:30
Jones

Leuk zo'n camera in je kastje :)

Kost dat eigenlijk veel?

En is dat draadloos of op batterijen?

Zou dat in de toekomst misschien ook wel eens durven aanschaffen ...

Onderwerp gesloten