Help!! vijver troebel, maar niet groen..

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 28/07/2020 - 21:33
Claudia (anoniem geplaatst)

Help!! vijver troebel, maar niet groen..

Hallo, 

wie kan ons helpen? Mijn zoon heeft de afgelopen week de vissen gevoerd toen wij op vakantie waren. Ondanks duidelijke uitleg heeft hij veel te veel gevoerd.Nu is de vijver trorbel, niet groen. Wel zitten er kleine desertie algen aan de stelen van de waterlelie en op het vijverzeil. Wij hebben een natuurlijk filter met uv lamp. Vijver is nog jong, 2 maanden..maar was tot een week geleden kraakhelder..

vr, 07/08/2020 - 00:07
Puzzel

Een UV lamp is een goed middel middel om alle algen te doden en het water helder te krijgen, maar het doodt tegelijkertijd al het biologisch bacterieleven. Zelfs het coronavirus. Het probleem met een groene vijver is altijd te veel mesttstof (visvoer) en een gebrek aan zuurstof planten die dat kunen opnemen. Hoe meer zuurstofplanten in uwe vijver hoe sneller het probleem is opgelost. Aarvedervederruid, Waterpest u kunt het in iedere schone sloot aantreffen in dit seizoen. Controleer de planten wel op eitjes afzettingen van vissen die u niet in uw vijver wilt hebben. Als uw vijver tzt dichtgroeid van de zuurstofplsnten: snoeien.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.