troebel water

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 01/08/2020 - 20:48
wim (anoniem geplaatst)

troebel water

hallo, ik zit met volgend probleem, ik had een mandje in mijn vijver gezet met gele lis, ingebed in vijvergrond en daarbovenop meegeleverd in de verpakking kleikorrels. vandaag moest ik wat water bijvvoegen omdat de laatste dagen warm waren en veel wind waardoor de waterstand gezakt was . het is geen echt grote vijver 3m op 1,5 en 70 cm diep. nu hebben mijn 3 koi"s hun best gedaan om het mandje te verplaatsen uit de rand en in een dieper gedeelte te gooien, gevolg troebel water door de opgeloste kleikorrels .kan ik dit zo laten en de filter zijn werk laten doen of moet ik he water er uithalen?

do, 06/08/2020 - 23:51
Puzzel

Gewoon zo laten. Het zakt vanzelf naar de bodem. Wat die kleikorrels doen is mij een raadsel, dat heeft de gele lisdodde helemaal niet nodig. die houdt van zure (veen) grond. Hoe meer planten hoe helderder het water. Maar voor kois heb je wel een goed filter nodig en en geen planten. Zuurstof planten is voor een koi vijver niet essentieeel.

do, 06/08/2020 - 23:55
Puzzel

Troebel (groen) vijver water is altijd het gebrek aan zuurstof stof planten en een gebrek daaraan is een verstoord biologisch evenwicht,

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.