Acer palmatum

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 19/05/2008 - 15:00
WillieH

Acer palmatum

ik heb 2 weken geleden een acerinfo-icon palmatum gekocht en nu hangen er wat bladeren slap en omgebogen bij. ik vermoed dat dit komt doordat hij verplaatst is van de kwekerij naar mijn huis dat de bonsai daaraan moet wennen kan ik gewoon de doden blaadjes terug knippen zodat hij opnieuw gaat uitlopen of wat raden jullie me aan.

ma, 19/05/2008 - 15:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Graag iets meer info over standplaats, behandeling, enz.

ma, 19/05/2008 - 15:37
WillieH

hij staat buiten krijgt savonds water. hij staat mooi in het zonnetje en bij te heten temperatuur zet ik hem even in de schaduw ik geef hem elke dag water.

ma, 19/05/2008 - 16:08
Onetreehill

Niet zo eenvoudig om daar een passend antwoord op te geven. Heb je de boom gekocht in een pot, komt hij uit de volle grond, de hoeveelheid water die je geeft, de standplaats (luw of winderig). dat zijn allemaal factoren die kunnen meespelen. Hoe lang is het blad al slap en dood enz. enz. Je kunt de dode takjes wel terug knippen maar eerst moet de oorzaak hiervan achterhaald worden anders blijft het doorgaan. Stond de boom op de kwekerij er goed bij dan is er nadien iets niet goed gegaan denk ik.

ma, 19/05/2008 - 16:45
WillieH

Ik geef mijn plant water totdat het water door het gaatje onderin uit de pot komt lopen. hij staat beschermd tegen de wind. Ik heb hem gekocht in een pot en hij stond er goed bij.

ma, 19/05/2008 - 17:26
athene

Het ombuigen en slap hangen van de blaadjes kan ook heel goed komen door het warme weer wat we hebben gehad. 's Ochtends je planten benevelen met water uit een bloemspuit zal kunnen helpen.

Het water in de grond/pot verdampt grotendeels door de bladeren (zeker als de boom veel bladeren heeft) en niet doordat de zon en de wind het grondoppervlak uitdrogen (zoals veel mensen denken). De zon en de wind hebben wel een invloed, dat wel, maar die is kleiner. Als het warm is kan een plant de neiging hebben meer vocht door de bladeren te verdampen dan dat vanuit de grond aangeleverd kan worden. Misschien is dat de oorzaak van je probleem. Door 's ochtends de bladeren te benevelen kun je dit probleem proberen te ondervangen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag