Acer wel of geen zon

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 26/04/2010 - 20:36
Jos83

Acer wel of geen zon

Sinds vanmiddag heb ik een acerinfo-icon aangeschaft, nu lees ik 2 verschillende verhalen. De een zegt veel zon, de ander zegt schaduw en alleen de ochtend zon. Het gaat om een

help!

di, 27/04/2010 - 09:43
Jacqui-frl

Beste Jos83,

Mijn ervaring met de Acerinfo-icon is deze (vooral in het begin)te plaatsen op een plaats met schaduw en in de ochtend zon. De Acer is bladgevoelig voor felle zon, waardoor de bladeren kunnen verbranden en verschrompelen. Kijk vooral uit met sproeien, sproei daarom in het begin van de avond, wanneer de bonsai in de schaduw staat.
Groetjes,
Jacqui-frl

di, 27/04/2010 - 01:15
Jos83

Dank je wel jacqui

Ben er ook achter gekomen dat ik een ge-ente heb, niet zo mooi, daar baal ik een beetje van, misschien wordt deze mijn eerste marcotteer project.

Waarom worden deze zoveel ge-ent? Onder de ent groeien 2 kleine groene bladeren en boven de ent de rode, misschien 2 verschillende soorten?

di, 27/04/2010 - 09:47
Jacqui-frl

De meeste Japanse geïmporteerde Acerbonsai zijn geënt, omdat de rode versie langzamer groeit en daardoor langer nodig heeft een dikkere stam te ontwikkelen. Je geeft het zelf al aan, dat er een rode op een groene is geënt. Bij het aanschaffen van een bonsai moet je dus ondermeer letten op dit soort schoonheidsfoutjes . Zo zijn er nog meer punten, maar meer hierover vindt je in de betere bonsaiboeken.
Succes.
Groetjes,
Jacqui-frl

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag