binnenbonsai in cascade stijl

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 12/03/2014 - 22:42
Darthdread

binnenbonsai in cascade stijl

Ik wil graag een binnenbonsai kweken uit zaad of een jonge plant. Niet alle tropische
boomsoorten lenen zich voor een cascade of semi cascade stijl. Graag wat ideeen en voorbeelden
van wat iets kan worden. Op de een of andere manier spreekt de cascade stijl mij zo aan dat ik
graag een binnenbonsai wil gaan kweken in deze stijl.

Hoop dat jullie iets in de collectie hebben.

Ik hoor het graag,

Mvg maurice

do, 13/03/2014 - 13:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Buiten de ficusinfo-icon soorten zijn er bij mijn weten geen boomsoorten die echt volledig geschikt zijn om binnen te houden. Om dan ook nog een cascade stijl te willen kweken lijkt mij bijna onmogelijk. U zou het eens kunnen proberen met een heel jonge ficus benjamin die waarschijnlijk dan wel langdurig bedraad zal moeten worden.

do, 13/03/2014 - 14:35
Ineke*

typ ook eens rechtsbovenaan, in het zoekvenster, cascade, in.

do, 13/03/2014 - 15:10
GreenConnection
do, 13/03/2014 - 20:55
Darthdread

het lijkt mij dat er toch wel veel meer tropische soorten binnen gehouden kunnen worden dan die paar. er zijn ontelbare soorten bomen maar misschien zie ik dat te rooskleurig in. ik ga toch nog even verder sneupen en wie weet kom ik nog wat fantastisch tegen om te gebruiken.

in ieder geval bedankt voor de reacties alvast

vr, 14/03/2014 - 11:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een tropisch boompje binnen in leven houden is al een hele opgave. Een tropisch boompje binnen opkweken zal door lichtgebrek vrijwel altijd resulteren in veel te lange internodiën waardoor nooit de voor bonsai zo belangrijke fijne vertakking verkregen wordt. Slechts in een hele lichte serre of beter nog een verwarmde kas zal het enige kans van slagen hebben.
Ik heb persoonlijk nog nooit een de naam bonsai waardig binnen boompje gezien of het zou nog maar net geïmporteerd zijn en ik heb toch al heel wat boompjes gezien.

ma, 17/03/2014 - 15:27
Darthdread

dat valt me dan best wel een beetje tegen als je bepaalde dingen leest en ook in boeken kijkt waar er nog net niet bij gezegd word dat het een makkelijke opgave is... maar ervaring zegt meer dan alle woorden in een boek dus neem je statement graag aan. dan maar over op de buiten. aan de andere kant heb ik dan toch wel een azalia zien staan bij mijn moeder in de vensterbank zonder vol licht te krijgen die altijd rijkelijk bloeit en niet eens voedig krijgt. vind ik dan toch wel weer appart en intrigeerd me om van ziets een bonsai te kneden... mag het geen bonsai genoemt worden uiteindelijk dan nog blijft het een mooie plant hehehe. iig bedankt voor je reactie

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag