bonsai Carmona verliest bladeren aan enkele takken

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 06/02/2011 - 20:00
maassenpaul

bonsai Carmona verliest bladeren aan enkele takken

Ik heb een bonsai carmona (14 jaar oud), ongeveer 1 jaar in huis nu. Tot nu toe geen problemen. Hij staat in de woonkamer, in de zomer voor het raam, nu wat verder omdat voor het raam de verwarming zit.

Twee weken geleden begonnen de blaadjes van 1 zijtak uit te vallen, die tak werd helemaal kaal. Rest ziet er nog gezond uit. Nu gebeurd hetzelfde met een andere tak.

De bonsai zet ik eens per week 15 minuten in water, en besproei ik meestal dagelijks.

Wat kan ik het beste doen? Andere kamer? Meer of minder water?

Dank en groet

Paul

ma, 07/02/2011 - 12:24
francis

ik denk dat ge veel te veel water geeft en dat ge wortelrot hebt
groetjes

ma, 21/03/2011 - 14:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Carmona moet veel en goed licht hebben en krijgen. Daarnaast minder water .... niet meer dompelen. Gewoon water geven en niets geven tot dat het nodig is. Nu is het een takje maar daar zal het niet bij blijven.

ma, 21/03/2011 - 21:01
kevofski

Yep véééél te vééééél water.
Plus een van de reden waarom ik nooit een binnen-bonsai in huis haal is omdat de luchtvochtigheid in huis veel te laag is. Je kan dit een beetje verhelpen door hem op een steen in een grote schaal met water te zetten.

di, 22/03/2011 - 08:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kevofski: Groot gelijk dat was ik nog vergeten en dat is ook een van de redes waarom ik ook geen indoor bonsai heb.

di, 22/03/2011 - 14:11
Jacqui-frl

Ja dat is bij mij dus ook de reden dat ik (na 20 jaar) definitief gestopt ben met binnenbonsai; tijdens een ziekenhuisopname werden ze verzorgd door een buurvrouw. Ik heb er nu nog 1 over van de 10. :(

di, 22/03/2011 - 15:39
Yose-ue

de verzorging is en moet gewoon echt optimaal wezen en dit kun je niet zo maar even iemand uitleggen. Dit is geduld en veel zelf kennis opdoen. Niemand kan je hier precies over wegwijs maken. En idd het kost veel bonsai boompjes het leven en ons indien handen vol geld. Ik zelf ben er ook gewoon mee gestopt! Ik heb er nog wel maar het is elke dag weer een gevecht om ze echt optimaal gezond te houden. Kennis is macht zeggen we wel eens maar dat is helaas ook niet alles

di, 22/03/2011 - 21:19
Jacqui-frl

Het punt is dat ik jarenlang een optimale situatie thuis had in de vorm van een ('s winters) verwarmde serre, die s'zomers tropisch warm was; indien nodig kon ik dan bij extremen hitte een raam openen! Nu heb ik een huiskamer net als de meesten, waarbij onder de venterbanken de radiatoren zitten, dus dat is funest voor een bonsai. Ik had een aantal boompjes op plantentafeltjes staan voor mijn schuifpui, maar mijn buurvrouw meende goedbedoeld, dat het mooier zou staan om de boompjes in de vensterbanken te zetten, na een grote schoonmaak. Lief van haar uiteraard, maar funest voor mijn boompjes!
Gelukkig stonden mijn inheemse beschut buiten en in de schuur.

ma, 28/03/2011 - 16:16
dea

misschien is ie aan een verpotting toe?
hoe lang heb je hem in deze grond staan / wanneer was de laatste maal dat je hem verpot hebt ?

ma, 28/03/2011 - 22:32
Yose-ue

Het heeft niks met verpotte te maken daar ken je de klok op zette dat het puur met verzorging te maken heeft. Verpotte zou ik niet doen ..... pas eerste de water giftes aan. Zorg voor een goede leefomgeving, Voldoende licht en een degelijkse staanplaats. Verminder het water geven en ik verzeker je dat het opgelost is. Verpotte is hier duidelijk niet aan de orde.

Onderwerp gesloten