Bonsai Ficus Ginseng

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 19/10/2008 - 16:28
ricosino

Bonsai Ficus Ginseng

Hallo allemaal die dit berichtje lezen.

Ik als leek in de plantenwereld heb wat deskundig advies nodig van mensen die van planten hun hobby hebben gemaakt.

Ik heb namelijk een 3 weken geleden een Bonsai gekregen , ongeveer 1 meter hoog en heb na wat speurwerk op het internet kunnen achter halen dat het een ficusinfo-icon ginseng is, nu heb ik veel informatie kunnen achterhalen via het internet omtrent de verzorging van deze boom, maar wil toch even wat zekerheid horen hoe ik deze boom het beste kan verzorgen.

Op het moment staat de boom in mijn slaapkamer (i.v.m. met mijn kinderen de enige optie anders is de boompje geen lang leven beschoren)
op ongeveer 2 meter van de raam , de boom staat tegen de muur dus krijgt hij zijn licht van de zijkant.
Nu is mijn vraag, is dit om te beginnen een goede standplaats, kan hij hier het goed op doen ?

verder heb ik de vraag of ik de boom voeding moet geven? en eventueel wat voor voeding ? bonsaivoeding of gewone kamerplant voeding. En moet ik dit het hele jaar door doen of alleen in de zomer ?

Verders heeft de boom heel veeel bladeren verloren , nu heb ik begrepen dat dit normaal is i.v.m. de nieuwe standplaats maar wanneer kan ik concluderen dat deze bladuitval iets normaal is of dat het wijst op iets anders zoals slechte verzorging, sommige takken zijn al helaas helemaal kaal maar op andere takken zijn er wel inmiddels nieuwe bladeren.

ook zijn sommige bladeren op de uiteinden zwart geworden, kan dit komen doordat ik de boom vernevel en het water ervoor zorgt dat de bladeren op de uiteinden gaan rotten ?

En als laatste heb ik de vraag of ik de boom in deze toestand kan snoeien? daar hij aardig uit vorm groeit en als ik hem kan snoeien hoe kan ik diet het beste doen?

om samen te vatten zijn mijn vragen als volgt
1 - is de standplaats goed?
2- moet ik de boom voeding geven ? en wat voor voeding?
3- bladuitval( is het na 3 weken nog steeds normaal )
4- zwarte uiteininden op de bladeren?
5- en kan ik de boom snoeien? en hoe doe ik dit precies )

zoals jullie zien zit ik met heel wat vragen , ik hoop ook daarom dat iemand mij hiermee kan helpen , de bonsai is mij cadeau gedaan en er zitten daarom ook sentimentele redenen aan vast om deze boom mooi en gezond te houden.

Alvast ontzettend bedankt

met vriendelijke groet

Ricardo

zo, 19/10/2008 - 17:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vanalles over deze plant: https://tinyurl.com/yxg3xwp5

ma, 20/10/2008 - 00:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nog even: 1. de standplaats lijkt me te donker; 2 meter van een raam verminderd de lichtopbrengst met 60 %.
2. Gewoon kamerplantenvoeding is prima; het is en gewone kamerplant, die bonsai-achtig geteeld is.
3. bladval na de gewenningsperiode duidt op lichtgebrek.
4. zwarte uiteinden ontstaan niet door vocht. Het lijkt me ook weer lichtgebrek of te lage temperatuur. Deze Ficusinfo-icon is van tropische herkomst en een slaapkamer is doorgaans niet zo warm.
5. Snoeien kan prima om de boom in model te houden. De langste uitlopers kun je steeds terugknippen, waardoor vertakking onstaat een de boom voller wordt.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag