bonsai ficus ginseng

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 12/06/2010 - 18:01
ricosino

bonsai ficus ginseng

hallo planten en bloemen liefhebbers.

Ik heb een probleem waar ik niet uit kom met mijn bonsai ficusinfo-icon ginseng

Heb deze plant/boom nu al twee jaar en gekregen voor mijn trouwdag dus heb er een emotionele band mee , toen ik hem kreeg was de boom vol blad helaas is daar nu weining van over in het begin kwam dat door lichtgebrek denk ik heb hem daarom verplaatst en het blad keerde terug , ben inmiddels verhuisd en woon al 6 maanden in het nieuwe huis waar ik de boom voor de raam heb gezet waar hij meer dan voldoende licht krijgt , alleen in de ochtend staat jij enkele uren in de directe zonlicht.

het probleem is dus dat hij no nog steeds blad verliest het blad wat er nu aan zit dat blijkt hij niet te verliezen maar daar waar hij blad heeft verloren dat komt ook niet meer terug alleen aan de onderkant van de stam groeit er steeds nieuw blad aan en vaak zijn sommige bladeren tot de helft zwart gekleurd

Ook heeft de boom sinds kort op de stam een soort van pluis gekregen op de foto is het niet heel goed te zien maar de witte draden of witte plekken dat is allemaal een soort van pluis.

Ik ben bang dat mijn boom aan het sterven is , ik wil graag weten hoe ik dit kan verhelpen. Zoals ik al zei heeft de boom een emtionele waarde voor mij.

ook heb ik naast de bonsai ficus ginseng een andere gewone ficus staan die het wel goed doet.

Alvast bedankt voor de reacties

bonsai ficus ginseng
za, 12/06/2010 - 18:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is geen bonsai, maar een kamerplant, geteeld in een bonsai-achtige vorm.
Als je de plant behandelt, als je andere Ficusinfo-icon, dan gaat het prima. De afgestorven top loopt niet meer uit, maar geef de scheutjes onderin een kans. Toch wel tegen felle zon schermen.

za, 12/06/2010 - 20:17
ricosino

Nou ik weet dat het een kamerplant is dus inderdaad dezelfde verzorging als de ficusinfo-icon maar daarom snap ik het niet want ik heb een andere ficus ernaast staan en die doet het prima , maar wat is dand e pluis die ik beschrijf?

bonsai ficus ginseng
za, 12/06/2010 - 20:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Geen idee. Kun je het pluis er afwrijven?

za, 12/06/2010 - 23:23
ricosino

Ja dat gaat wel, niet alles gaat eraf , maar wel een groot gedeelte

zo, 13/06/2010 - 01:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het lijkt me onwaarschijnlijk dat dit een schimmel is; zeker op een droog stuk stam. Wat het wel is, is me niet duidelijk.

zo, 13/06/2010 - 12:12
ricosino

ja het lijkt wel inderdaad op schimmel , misschien stofafzetting , ik zal hem eens schoonmaken en dan afwachten of het terugkomt.

In ieder geval bedankt.

Nog even iets anders is er nog kans dat aan de bovenkant van de boom ook nog een keer blad verschijnt of kan ik zelf daar iets aan doen om dat mogelijk te maken?

zo, 13/06/2010 - 12:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Helaas is dat afwachten en niet te voorspellen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag